Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα 29 αστυνομικοί για φιλοναζιστική συμπεριφορά

Γερμανία: Σε διαθεσιμότητα 29 αστυνομικοί για φιλοναζιστική συμπεριφορά
Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά στη Γερμανία
Είκοσι εννέα Γερμανοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την ανταλλαγή φωτογραφιών του Αδόλφου Χίτλερ και για την ανάρτηση κατασκευασμένων εικόνων που εμφανίζουν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων στα κινητά τους τηλέφωνα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Κατηγορούνται επίσης για την χρήση ακροδεξιών chatroom με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, όπως σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Γερμανίας.
Το περιστατικό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας που έχουν κατηγορηθεί ότι δεν λαμβάνουν αρκετά μέτρα για να αποκαλύψουν πιθανώς βίαιους εθνικιστές μεταξύ των μελών του προσωπικού τους.
«Είναι ντροπή για την αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κράτους Χέρμπερτ Ρόιλ ανακοινώνοντας την διεξαγωγή έρευνας για τους 29 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς.
Ορισμένοι από τους 29 μπορεί να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας και ρητορικής μίσους και να απολυθούν.
Άλλοι κατηγορούνται ότι δεν ανέφεραν τους συναδέλφους τους.
«Είμαι συγκλονισμένος και ντροπιασμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ρίχτερ, αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Εσεν, όπου εργάζονταν οι περισσότεροι.
«Είναι δύσκολο να βρω λόγια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης