Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΙΗ: Έντονη ανησυχία από τις σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca

ΝΙΗ: Έντονη ανησυχία από τις σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca
Η AstraZeneca, η οποία διεξάγει την παγκόσμια δοκιμή του εμβολίου  δήλωσε τώρα ότι ο εθελοντής της ανάρρωσε μετά από τη σοβαρή φλεγμονή 
Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού, ΝΙΗ μετά τις σοβαρές παρενέργειες που εντοπίστηκαν σε εθελοντή, αφού προηγουμένως είχε γίνει χορήγηση του υποψήφιου εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid19.
Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει εάν θα προχωρήσει σε μια επανάληψη δοκιμής εμβολίου κατά του κορωνοϊού που σταμάτησε όταν o εθελοντής υπέστη βλάβη του νωτιαίου μυελού.
Παράλληλα, μεγάλη παραμένει η ανησυχία σχετικά με το τι συνέβη στον ανώνυμο ασθενή.
Η AstraZeneca, η οποία διεξάγει την παγκόσμια δοκιμή του εμβολίου που παρήγαγε από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ο εθελοντής της δοκιμής ανάρρωσε μετά από σοβαρή φλεγμονή του νωτιαίου μυελού και δεν νοσηλεύεται πλέον.
Η AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο ασθενής υπέφερε από εγκάρσια μυελίτιδα, αλλά ο Nath και ένας άλλος νευρολόγος το εντόπισαν.
Η εγκάρσια μυελίτιδα προκαλεί ένα σύνολο συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν φλεγμονή κατά μήκος του νωτιαίου μυελού που μπορούν να προκαλέσουν πόνο, μυϊκή αδυναμία και παράλυση.
Ο ρυθμιστικός φορέας της Βρετανίας, η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα Φάρμακα και τα Προϊόντα Υγείας, εξέτασε την υπόθεση και επέτρεψε τη συνέχιση των δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης