Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολογείται ο πρόεδρος της EY για το σκάνδαλο της Wirecard

tags :
Απολογείται ο πρόεδρος της EY για το σκάνδαλο της Wirecard
Ο C. Di Sibio εξέφρασε την «λύπη» του για το γεγονός που «δεν αποκαλύφθηκε νωρίτερα η απάτη» ύψους 2 δις ευρώ από τους ελεγκτές της εταιρείας

Θέση παίρνει, ο πρόεδρος της EY για την μέγα απάτη και κατάρρευση του άλλοτε αγαπημένου παιδιού του γερμανικού fintech, Wirecard.
Ο Carmine Di Sibio εξέφρασε τώρα την «λύπη» του για το γεγονός που «δεν αποκαλύφθηκε νωρίτερα η απάτη» από τους ελεγκτές της εταιρείας του.
Επιπλέον, δήλωσε ότι η λογιστική ομάδα του Big Four θα ενισχύσει έντονα το έργο ελέγχου και αξιολόγησης της.
Ο πρόεδρος Carmine Di Sibio, που διευθύνει την EY από τον Ιανουάριο του 2019, έγραψε σε επιστολή του προς στους πελάτες του ομίλου για να απολογηθεί, καθώς απέτυχε να εντοπίσει απάτη ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
«Πολλοί πιστεύουν ότι η απάτη στη Wirecard έπρεπε να είχε εντοπιστεί νωρίτερα και το καταλαβαίνουμε πλήρως», έγραψε ο κ. Di Sibio στην επιστολή.
«Παρόλο που καταφέραμε να αποκαλύψουμε την απάτη, λυπούμαστε που δεν την εντοπίσαμε νωρίτερα».
Η Wirecard κατέρρευσε τον Ιούνιο μετά την παραδοχή ότι περίπου 2 δισ. δολάρια εταιρικών κεφαλαίων είχαν χαθεί.
Η EY υπέγραφε τους λογαριασμούς της Wirecard για 10 χρόνια παρά τις πιέσεις της για παραιτέρω λογιστικό έλεγχο από δημοσιογράφους και ορισμένους επενδυτές.
Συγκεκριμένα, ελεγκτές στο γερμανικό γραφείο της EY δεν ζήτησαν κρίσιμες πληροφορίες λογαριασμού από την τράπεζα της Σιγκαπούρης.
Ορισμένοι επενδυτές ετοιμάζονται να μηνύσουν την Wirecard και την EY, η οποία επίσης ερευνάται από τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές.
Την επιστολή δημοσιεύουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης