Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγώνουν στις ΗΠΑ οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

Παγώνουν στις ΗΠΑ οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca
Υπενθυμίζεται πως η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο
Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που πραγματοποιούνται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης άρχισαν εκ νέου στη Βρετανία μετά το «πράσινο φως» έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Υγείας (MHRA), ωστόσο ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων έχει αντίθετη γνώμη.
Μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca το Σαββατοκύριακο ότι θα συνεχίσει τη Φάση 3 των δοκιμών για το εμβόλιο κατά της πανδημίας Covid-19, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Οξφόρδη, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει ο δοκιμές στις ΗΠΑ δεν έχουν ξαναρχίσει λόγω σοβαρής παρενέργειας σε ασθενή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτή η απόφαση είναι άλλο ένα χτύπημα στην προσπάθεια της εταιρείας για την εξεύρεση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Σημειώνεται πως η συνεργασία της AstraZeneca με την Οξφόρδη ήταν από τις πλέον υποσχόμενες.
Στο δημοσίευμά του, το Reuters αναφέρει ότι μια «σοβαρή παρενέργεια» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών.
Η ΑΖ την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι οι δοκιμές της είχαν τεθεί σε αναμονή όταν ένας ασθενής εμφάνισε συμπτώματα μιας σπάνιας φλεγμονώδους σπονδυλικής στήλης που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα.
Ωστόσο, το Σάββατο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν.
Παρότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι δοκιμές συνεχίζονται, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και μια επιτροπή ασφαλείας θέλουν να διερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.
Εκπρόσωπος της AZ αρνήθηκε να σχολιάσει τις ειδήσεις, αλλά είπε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές υγείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του FDA».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης