Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson προς Βουλευτές: Δίχτυ ασφαλείας το ν/σ περί Εσωτερικής Αγοράς, ψηφίστε το!

Johnson προς Βουλευτές: Δίχτυ ασφαλείας το ν/σ περί Εσωτερικής Αγοράς, ψηφίστε το!
Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς δεν είναι παρά ένα δίχτυ ασφαλείας, δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός προτρέποντας τους βουλευτές να το ψηφίσουν
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson κατηγόρησε σήμερα, 14/9, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι απειλεί να επιβάλει «τελωνειακούς φραγμούς» στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνησή του θα αποκτήσει το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς ορισμένους από τους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης.
«Απειλούν να δημιουργήσουν ένα σύνορο στην ίδια μας τη χώρα», μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, υποστήριξε ο Johnson στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι παρά ένα «δίχτυ ασφαλείας», μια «ασφαλιστική δικλείδα» την οποία ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει.
Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές να στηρίξουν το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς, μολονότι η κυβέρνησή του παραδέχεται ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να ανεχτούμε μια κατάσταση στην οποία οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πιστεύουν στα σοβαρά ότι έχουν τη δύναμη να διαλύσουν τη χώρα μας», συνέχισε.
Ο Johnson επέμεινε ότι οι Βρυξέλλες μπορούν να μπολοκάρουν τις βρετανικές εξαγωγές στη Βόρεια Ιρλανδία και ότι με τη στάση τους αυτή παρακωλύουν τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Sajid Javid ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει αυτό το νομοσχέδιο, παρά μόνο αν γίνουν τροποποιήσεις στο περιεχόμενό του.
«Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου είναι ένα βήμα που δεν θα πρέπει να το κάνουμε ελαφρά τη καρδία. Αφού μελέτησα προσεκτικά το Νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αναγκαίο να το κάνουμε αυτό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης