Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Οκτώβριος και Νοέμβριος οι πιο δύσκολοι μήνες για τα ην Ευρώπη – Θα αυξηθούν οι νεκροί

tags :
ΠΟΥ για κορωνοϊό: Οκτώβριος και Νοέμβριος οι πιο δύσκολοι μήνες  για τα ην Ευρώπη – Θα αυξηθούν οι νεκροί
Η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση και όχι γενικευμένες καραντίνες αναφέρει ο ΠΟΥ
Ως τους πιο δύσκολους μήνες για την Ευρώπη σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού χαρακτηρίζει τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP ο Hans Kluge διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπη, υποστηρίζει ότι σε αυτούς τους μήνες θα αυξηθούν οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού ενώ επισημαίνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση, κι όχι γενικευμένες καραντίνες.
«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό.
Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα.
Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι χώρες δεν θέλουν να ακούν κακές ειδήσεις αυτού του είδους, και το καταλαβαίνω αυτό» υποστηρίζει ο Kluge, ο οποίος έσπευσε να προειδοποιήσει πως το εμβόλιο δεν θα σημάνει το τέλος της επιδημίας.
«Όλη την ώρα ακούω ότι το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της επιδημίας.
Βεβαίως και όχι!.
Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλες τις μερίδες του πληθυσμού.
Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους
Και αν επομένως οφείλουμε να παραγγείλουμε διαφορετικά εμβόλια, θα πρόκειται για έναν επιμελητειακό εφιάλτη…
Το τέλος της πανδημίας θα έρθει τη στιγμή που ως κοινότητα θα έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν την πανδημία.
Και αυτό εξαρτάται από μας.
Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα» υπογραμμίζει ο Kluge, αναφέροντας πως η αντίδραση στην επιδημία θα πρέπει να στηρίζεται «σε επιδημιολογικά δεδομένα και δεδομένα δημόσιας υγείας».
Εδώ και μερικές εβδομάδες τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται σταθερά, με την Ισπανία και τη Γαλλία να είναι «πρωταθλήτριες» στις νέες μολύνσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκαν περισσότερα από 51.000 νέα κρούσματα στις 55 χώρες μέλη της ευρωπαϊκής πτέρυγας του ΠΟΥ.
Πρόκειται για πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που αναφέρονταν κατά την κορύφωση σε διάφορες χώρες της επιδημίας του κορωνοϊού τον Απρίλιο, μολονότι η δυνατότητα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ήταν σαφώς μικρότερη τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Προς το παρόν ο αριθμός των θανάτων ημερησίως παραμένει στα επίπεδα που παρατηρούνται από τις αρχές του Ιουνίου, με περίπου 400 με 500 θανάτους ημερησίως να συνδέονται με την COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης