Τελευταία Νέα
Διεθνή

Softbank: Μεγάλο deal για την εξαγορά της Arm από την Nvidia, έναντι 40 δισ. δολ.

tags :
Softbank: Μεγάλο deal για την εξαγορά της Arm από την Nvidia, έναντι 40 δισ. δολ.
Η πώληση εκτιμάται ότι θα συναντήσει εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές και τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Nividia
Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας σχεδιασμού επεξεργαστών Arm, από την ιαπωνική SoftBank Group, θα προχωρήσει η Nvidia Corp έναντι 40 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα αναδιαμορφώσει το πεδίο των ημιαγωγών παγκοσμίως, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η πώληση, η οποία τοποθετεί έναν ζωτικό προμηθευτή της Apple και άλλων, υπό τον έλεγχο ενός «παίκτη», θα αντιμετωπίσει πιθανά εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές και τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Nividia, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας επεξεργαστών με βάση την κεφαλαιοποίηση.
Για την Softbank, η πώληση σηματοδοτεί μια πρόωρη έξοδο από την Arm, μόλις 4 χρόνια μετά από την εξαγορά του τεχνολογικού ομίλου έναντι 32 δισ. δολαρίων.
Η κίνηση έρχεται καθώς τα στελέχη της SoftBank, απογοητευμένα από την απόδοση των μετοχών του ομίλου, έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες σε πρώιμο στάδιο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ιαπωνικού τεχνολογικού ομίλου, ανέφερε πηγή στο Reuters.
Αυτές οι συνομιλίες θα μπορούσαν να αποκτήσουν δυναμική μετά την πώληση του Arm.
Οι μετοχές της SoftBank αυξήθηκαν κατά 10% στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η Nvidia θα πληρώσει 21,5 δισ. δολάρια στη SoftBank σε μετοχές και 12 δισ. δολάρια σε μετρητά συμπεριλαμβανομένων και 2 δισ. δολαρίων με την υπογραφή.
Με τη συμφωνία η Softbank και το 100 δισ. δολαρίων Vision Fund της, το οποίο συμμετέχει με ποσοστό 25% στην Arm, θα αποκτήσει ποσοστό 6,7%-8,1% στην Nvidia
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης