Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «deal» Citigroup - Wayfair για απευθείας προσφορά πιστωτικών καρτών

tags :
Νέο «deal» Citigroup - Wayfair για απευθείας προσφορά πιστωτικών καρτών
Βγάζει εκτός παιχνιδιού την Alliance Data Systems
Η αμερικανική τράπεζα Citigroup κέρδισε το… δικαίωμα να προσφέρει απευθείας νέες πιστωτικές κάρτες στην εταιρεία επίπλων Wayfair, βάζοντας στην «άκρη» την Alliance Data Systems, σύμφωνα με το CNBC.
Η συμφωνία επετεύχθη εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για οικιακά αγαθά, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αναγκάστηκαν να εργαστούν εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια πανδημίας.
Η Wayfair σημείωσε άνοδο 84% στις πωλήσεις του β’ τριμήνου και κέρδη για πρώτη φορά από το 2014.
Η μετοχή του online λιανοπωλητή αυξήθηκε έτσι κατά 192% φέτος.
Η Citigroup, η οποία απέσπασε την κάρτα Costco από την American Express το 2016, αντικατέστησε το Alliance Data με έδρα το Κολόμπους, έναν σημαντικό πάροχο πιστωτικών καρτών που παρήχε προηγουμένως της κάρτες στην Wayfair.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν δει ισχυρές πωλήσεις καθώς η πανδημία καθιστά δυσκολότερη την αγορά δια ζώσης.
Οι διαδικτυακές δαπάνες από χρήστες καρτών λιανικής της Citigroup αυξήθηκαν σχεδόν 30% φέτος σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε η εκπρόσωπος της Citigroup Jennifer Bombardier.
«Καθώς το λιανικό εμπόριο συνεχίζει να κινείται στο διαδίκτυο, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Wayfair», δήλωσε ο Craig Vallorano, επικεφαλής της επιχείρησης λιανικών υπηρεσιών της Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης