Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερά οπαδός του Trump ο Orban - Στηρίζει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ

Σταθερά οπαδός του Trump ο Orban - Στηρίζει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ
Σταθερά οπαδός του Trump ο Orban
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επανέλαβε σήμερα 11/9 την υποστήριξή του προς τον Donald Trump, λέγοντας πως επιθυμεί την επανεκλογή στον Λευκό Οίκο του «φιλικού» Αμερικανού προέδρου, ο οποίος «βρίσκεται κοντά στους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης».
«Αυτό που αντιπροσωπεύει είναι καλό για την κεντρική Ευρώπη», δήλωσε ο Viktor Orban στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρεί παραδοσιακά κάθε Παρασκευή σε έναν ουγγρικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ο πρώτος στους κόλπους της ΕΕ που είχε εκδηλώσει το 2016 την προτίμησή του για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.
«Ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά, θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε φιλικά, σε όλους τους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο Viktor Orban, ο οποίος τηρεί αρνητική στάση έναντι των μεταναστών, όπως και ο Ρεπουμπλικάνος.
«Γι' αυτό και εμείς ή τουλάχιστον εγώ τον υποστηρίζω προσωπικά στις εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, δήλωσε, διευκρινίζοντας πως χθες, Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος του τηλεφώνησε στην κατοικία του.
Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, τις αμερικανικές εκλογικές προοπτικές και διμερή θέματα, σύμφωνα με τον Ούγγρο.
Ο Viktor Orban, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δέκα χρόνια, εκτός από το ότι ενίσχυσε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, συνήψε επίσης πιο στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ενώ ενθάρρυνε παράλληλα τις κινεζικές επενδύσεις στην Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης