Τελευταία Νέα
Διεθνή

LLoyd's: Καταστροφικές οι επιπτώσεις από την πανδημία

tags :
LLoyd's: Καταστροφικές οι επιπτώσεις από την πανδημία
Οι ασφαλιστές παγκοσμίως έχουν επιβαρυνθεί από την επιβολή μέτρων για την άμβλυνση των συνεπειών του κορωνοϊού
Έως και 5 δισ. λίρες για υποθέσεις ασφαλιστικών απαιτήσεων που σχετίζονται με την πανδημία αναμένεται να καταβάλει η ασφαλιστική εταιρεία Lloyd's.
Ο διευθύνων σύμβουλός της, John Neal, παραδέχτηκε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν «εξαιρετικά δύσκολο».
Οι ασφαλιστές παγκοσμίως έχουν επιβαρυνθεί από την επιβολή μέτρων σε διάφορες επιχειρήσεις που αφορούν τον τουρισμό, τα ταξίδια, πακέτα διακοπών, εκδηλώσεις κ.λπ.
Σε ορισμένες δικαστικές υποθέσεις συνεχίζονται οι πιέσεις που υποχρεώνουν κάποιους ασφαλιστές να πληρώσουν για ζημίες που σχετίζονται με το Covid.
Η εταιρεία δήλωσε πως θα καταβάλει 2,4 δισεκατομμύρια λίρες σε απαιτήσεις που σχετίζονται με πανδημία το πρώτο εξάμηνο, από αντασφαλίσεις.
Ανέφερε επίσης, απώλεια εξαμήνου 400 εκατομμυρίων λιρών σε σύγκριση με κέρδη ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών για το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Ωστόσο, οι απώλειες λόγω της πανδημίας θα μπορούσαν να επεκταθούν και στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της, Bruce Carnegie-Brown.
"Κανείς δεν ξέρει πότε ξεκίνησε, σίγουρα δεν ξέρουμε πότε και θα τελειώσει", είπε νο ίδιος.

«Καταστροφική ζημιά»

Ο διευθύνων σύμβουλος της, John Neal είπε:
«Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και φυσικά για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
"Η πανδημία προκάλεσε καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές ζημιές, απαιτώντας πολλά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και των οικονομιών".
Οι ασφαλιστές σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από το κόστος της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης