Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η υγεία του Alexei Navalny βελτιώνεται - Μπορεί πλέον και μιλάει

Spiegel: Η υγεία του Alexei Navalny βελτιώνεται - Μπορεί πλέον και μιλάει
Η υγεία του Alexei Navalny βελτιώνεται
Η υγεία του Alexei Navalny έχει βελτιωθεί περαιτέρω και μπορεί πάλι και μιλάει, γράφει σήμερα 10/9 το περιοδικό Der Spiegel.
Ο δριμύς επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βερολίνου Charite αφού ασθένησε ξαφνικά στη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Ρωσία τον περασμένο μήνα και το Βερολίνο κατηγορεί την Μόσχα ότι τον δηλητηρίασε με νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ.
Η Γερμανία έχει ζητήσει εξηγήσεις από τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα διαψεύδει κάθε ανάμειξη.
Το περιοδικό γράφει ότι η αστυνομική προστασία ενισχύθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Alexei Navalny καθώς αναμένεται ότι όσο βελτιώνεται η υγεία του θα δέχεται περισσότερες επισκέψεις και καθώς υπάρχουν ανησυχίες για μια νέα επίθεση.
«Το Der Spiegel και (η ερευνητική ιστοσελίδα) Bellingcat γνωρίζουν ότι ο Alexei Navalny μπορεί και μιλάει πάλι και πιθανόν να θυμάται λεπτομέρειες για την κατάρρευσή του», έγραψε το περιοδικό.
"Οι δηλώσεις του μπορεί να είναι επικίνδυνες για ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την επίθεση".
Το νοσοκομείο δεν σχολίασε το δημοσίευμα.
Η υπόθεση έχει κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση με κάποιες δυτικές κυβερνήσεις να θεωρούν ότι ο Alexei Navalny δηλητηριάστηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας με την υποστήριξη προσώπων σε ανώτατο επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης