Τελευταία Νέα
Διεθνή

O CEO της AstraZeneca βρίσκει δικαιολογημένες τις καθυστερήσεις για το εμβόλιο του Covid 19

O CEO της AstraZeneca βρίσκει δικαιολογημένες τις καθυστερήσεις για το εμβόλιο του Covid 19
Ο CEO της AstraZeneca, Pascal Soriot ανέφερε, ότι η εταιρεία ήταν κοντά στην δυνατότητα να παράγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο
Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca για την ένταξη της στις δοκιμαστικές φάσεις 3 σχετικά με το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση-βόμβα ότι εθελοντής που συμμετείχε στην δοκιμή παρουσίασε μια "ανεπιθύμητη παρενέργεια".
Τώρα όπως είναι εύλογο, εντείνεται παγκοσμίως η ανησυχία ως προς την επανεκτίμηση των προσδοκιών αναφορικά με τη χρονική στιγμή των πρώτων εγκρίσεων για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot δήλωσε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, ότι η εταιρεία θα γνωρίζει πριν από το τέλος του 2020 εάν το πειραματικό της εμβόλιο μπορεί πραγματικά να προστατεύσει τον πληθυσμό από τον COVID-19.
Δηλαδή, αν επιτρέπεται να συνεχιστούν οι κλινικές δοκιμές, οι οποίες τέθηκαν σε παύση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
"Είναι πολύ συνηθισμένο, στην πραγματικότητα, και πολλοί ειδικοί θα σας το πουν αυτό", είπε ο κ. Soriot συνεχίζοντας «οι δοκιμές σταματούν πολλές φορές, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν και ξαναρχίζουν οι έρευνες».
Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο ασθενής, ο οποίος φέρεται να υποφέρει από συμπτώματα που σχετίζονται με μια σπάνια φλεγμονή στην σπονδυλική στήλη (ονομάζεται «εγκάρσια μυελίτιδα»), ήταν ή όχι άρρωστος πριν ξεκινήσει η έρευνα.
Ο Soriot αναφέρει επιπλέον ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές και ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο επιστημόνων θα αποφασίσει εν τέλει εάν οι δοκιμές στην φάση 3 μπορούν να συνεχιστούν.
Επιπροσθέτως, σχολιάζοντας την δημόσια διαμάχη στο0ν διάλογο περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», ο Soriot διαβεβαίωσε δημοσίως το κοινό, ότι η AstraZeneca θα «εξασφαλίσει μια δίκαιη και δίκαιη διανομή» του εμβολίου αφού οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι ευνοούσε τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, μετά την ένταξη της εταιρείας στο πρόγραμμα για τις κλινικές δοκιμές.
Ο CEO της AstraZeneca, Pascal Soriot πρόσθεσε, ότι η εταιρεία ήταν κοντά στην δυνατότητα να παράγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης