Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Τέλος στη χρηματοδότηση άνθρακα με νέα, πράσινη πολιτική

UniCredit: Τέλος στη χρηματοδότηση άνθρακα με νέα, πράσινη πολιτική
Η Unicredit δεν θα παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες για έργα που σχετίζονται με τον άνθρακα
Να σημειώσει την έκθεσή της σε περιουσιακά στοιχεία και εταιρείες που σχετίζονται με τον άνθρακα έως το 2028 έθεσε ως στόχο η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας UniCredit, όπως επεσήμανε σε πρόσφατη ενημέρωση για τις δραστηριότητές της.
Επίσης, η Unicredit δεν θα παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες για έργα που σχετίζονται με τον άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στη διατήρηση, τη βελτίωση και ακόμη και τη μείωση των εκπομπών στα εργοστάσια άνθρακα.
Πελάτες με δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνθρακα που δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 25% των εσόδων μπορούν να συνεργαστούν με την UniCredit, εφόσον έχουν αξιόπιστο σχέδιο για αποχώρηση από την επιχείρηση άνθρακα έως το 2028.
Με βάση την έρευνα μη κυβερνητικής οργάνωσης Reclaim Finance, η οποία αξιολογεί τις πολιτικές άνθρακα εκατοντάδων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η ενημέρωση καθιστά την UniCredit το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ιταλία με πολιτική υψηλής ποιότητας για τον άνθρακα.
Η UniCredit κατατάσσεται 16η παγκοσμίως μετά από 15 γαλλικές χρηματοοικονομικές εταιρείες, δήλωσε η Reclaim Finance.
Τέλος, η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2016 ότι θα σταματήσει κάθε δανεισμό για έργα θερμικού άνθρακα έως το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης