Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επίθεση αγνώστων με χημική ουσία σε συνεργάτες του Alexei Nanalny - 3 εθελοντές νοσηλεύονται

Ρωσία: Επίθεση αγνώστων με χημική ουσία σε συνεργάτες του Alexei Nanalny - 3 εθελοντές νοσηλεύονται
Τουλάχιστον 3 εθελοντές που εργάζονται στα γραφεία του άνδρα της αντιπολίτευσης στο Ρωσία, Alexei Navalny νοσηλεύονται έπειτα από επίθεση με άγνωστη ουσία στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ
Τουλάχιστον 3 εθελοντές που εργάζονται στα γραφεία του άνδρα της αντιπολίτευσης στο Ρωσία, Alexei Navalny, νοσηλεύονται έπειτα από επίθεση με άγνωστη ουσία στην πόλη Νοβοσιμπίρισκ.
Σε βίντεο που μεταδίδει το αμερικανικό CNN, δύο άνδρες με μάσκες φαίνονται να εισβάλουν στον χώρο του γραφείου «Συνεργασία για το Νοβοσιμπίρισκ 2020» - που αποτελεί και το σημείο όπου στεγάζονται τα κεντρικά της τοπικής ομάδας του Nanalny – και να πετούν ένα μπουκάλι με κίτρινη υγρή ουσία.
«Ένα κρατούσε την πόρτα και ο δεύτερος πέταξε ένα μπουκάλι με κίτρινη ουσία και μια έντονη χημική μυρωδιά» δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της ομάδας του γραφείου στην πόλη της Σιβηρίας, Olga Gusheva.
Σύμφωνα με την ίδια, η επίθεση έλαβε χώρα στις 12.25 το μεσημέρι, τοπική ώρα και καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου.
Στον χώρο εκείνη την στιγμή βρίσκονται περίπου 50 άτομα.
Ακολούθησε εκκένωση του χώρου, καθώς η μυρωδιά ήταν αφόρητη και οι άνθρωποι στην αίθουσα άρχισαν να βήχουν.
Τρεις από τους εθελοντές αισθάνθηκαν αδιαθεσία και μετήχθησαν με ασθενοφόρο.
Ζαλάδα και συσπάσεις παρουσίασαν 3 εθελοντές στη Ρωσία
«Οι εθελοντές ένιωσαν αδιαθεσία και ζαλάδα, είχαν συσπάσεις και παρουσίαζαν αδυναμία αναπνοής» είπε η Gusheva στο CNN.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση δηλητηρίασης του Alexei Nanalny, ο οποίος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου.
Από την πρώτη στιγμή Ευρώπη και ΗΠΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τη Μόσχα για την υπόθεση του σφοδρού επικριτή του Alexei Nanalny, με τη Ρωσία να αρνείται πως έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη με την ασθένεια του Ρώσου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης