Τελευταία Νέα
Διεθνή

SoftBank: Κολοσσιαία κέρδη από τοποθετήσεις στον δείκτη Nasdaq

SoftBank: Κολοσσιαία κέρδη από τοποθετήσεις στον δείκτη Nasdaq
Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η γνωστή επενδυτική εταιρεία Softbank
Kέρδη ρεκόρ εμφάνισε η γνωστή επενδυτική εταιρεία Softbank.
Σύμφωνα με τους Financial Times, τα κέρδη της εταιρείας, που προέκυψαν από επενδύσεις  4 δισεκ. δολαρίων, οφείλονται στις τοποθετήσεις της σε τεχνολογικές μετοχές.
Όπως υποστηρίζεται σχετικά, η «φάλαινα» του δείκτη σύνθετου τεχνολογικού δείκτη της Wall Street, Nasdaq, κρύβεται πίσω από τους τεράστιους όγκους σε stock options κατά τους τελευταίους μήνες, γεγονός που ώθησε τις τεχνολογικές μετοχές σε επίπεδα ρεκόρ.
Ωστόσο, οι επενδυτές δεν εντυπωσιάστηκαν από την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, καθώς προκάλεσαν μείωση στην τιμή της μετοχής της πάνω από 7%, «σκουπίζοντας» σχεδόν 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.
Όπως ανέφεραν στους Financial Times άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα, η SoftBank -μέσω του Vision Fund, με κεφάλαια 100 δισεκ. δολάρια- αύξησε κατακόρυφα τον όγκο συναλλαγών τον Αύγουστο, με αγορές επιμέρους μετοχών σε ποσά που ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων 10 ετών.
Επρόκειτο για ένα «επικίνδυνο» στοίχημα, σχολιάζεται από την πηγή.
«Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες συναλλαγές που έχω δει εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε σχετικά ένας διαχειριστής hedge fund.
Ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τις συναλλαγές της SoftBank, είπε ότι η τράπεζα «καταβρόχδιζε» options σε μια κλίμακα που έκανε ακόμη και μερικά άτομα εντός της SoftBank, νευρικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης