Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα στην υπόθεση Navalny

Η Ρωσία κατηγορεί τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα στην υπόθεση Navalny
«Το Βερολίνο καθυστερεί τη διαδικασία της έρευνας την οποία ζητεί. Αυτό γίνεται σκοπίμως;» διερωτάται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Ρωσία κατηγόρησε τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Alexei Navalny, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Το Βερολίνο καθυστερεί τη διαδικασία της έρευνας την οποία ζητεί. Αυτό γίνεται σκοπίμως;», διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφού η Γερμανία απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις, αν δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες για την υπόθεση.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas δήλωσε:
«Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας».
Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι «υπάρχουν πολλές ενδείξεις» για την εμπλοκή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Navalny.
Η Zakharova επεσήμανε σήμερα ότι αν η γερμανική κυβέρνηση «κάνει ειλικρινείς δηλώσεις», τότε το Βερολίνο θα πρέπει να απαντήσει αμέσως στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας για ανταλλαγή πληροφοριών για την υπόθεση Navalny, το οποίο απεστάλη στις γερμανικές αρχές στις 27 Αυγούστου.
Πάντως η Zakharova εκτίμησε ότι «προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Γερμανία παίζει διπλό παιχνίδι».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης