Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: H Merkel ήθελε να κλείσει το στόμα του Navalny - Υπάρχουν στοιχεία

Lukashenko: H Merkel ήθελε να κλείσει το στόμα του Navalny - Υπάρχουν στοιχεία
Ο Lucashenko ισχυρίσθηκε ότι διαθέτει στοιχεία, από υποκλοπή συνομιλίας της ίδιας της καγκελαρίου Merkel, που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση δηλητηρίασης του Navalni είναι κατασκευασμένη
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lucashenko δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό Mikhail Mishustin κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μινσκ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού υπέκλεψαν μια συνομιλία μεταξύ του Βερολίνου και της Βαρσοβίας, που αποδεικνύει ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Alexei Navalni είναι «κατασκευασμένη» και πως προτίθεται να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
«Πριν κάνει τις δηλώσεις η Merkel, η ίδια είπε ότι ήθελαν να κλείσουν το στόμα στον Navalni, υποκλέψαμε μια συνομιλία.
Αυτό αντιλαμβανόμαστε, η Βαρσοβία μιλάει με το Βερολίνο», δήλωσε ο Lucashenko κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Mikhail Mishustin, προσθέτοντας ότι «την υπέκλεψε η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού».
«Υποκλέψαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, θα σας την δώσω να την διαβάσετε και θα την στείλουμε στην FSB, η οποία αποδεικνύει καθαρά ότι πρόκειται για κατασκεύασμα (η υπόθεση Navalni).
Καμία δηλητηρίαση του Navalni δεν υπήρξε», δήλωσε ο Lucashenko.
Ο ίδιος είπε στον Mishustin ότι θα παραδώσει και το ηχητικό της συνομιλίας αλλά και το κείμενο στον αρχηγό της FSB Alexander Borotnikov, προσθέτοντας ότι στην συνομιλία αυτή μιλάνε και για την Λευκορωσία.
Σύμφωνα με τον Lucashenko, η Βαρσοβία και το Βερολίνο συζήτησαν την «δηλητηρίαση» του Navalni την οποία κατασκεύασαν για να «κόψουν την όρεξη στον Πούτιν που ήθελε να χώσει την μύτη του στις υποθέσεις της Λευκορωσίας».
Ο Lucashenko διάβασε στον Mishustin μερικά αποσπάσματα από την συνομιλία αυτή, λέγοντας ότι «ομάδα ειδικών κατασκεύασε απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, για την κυβέρνηση της Μέρκελ γεγονότα και ίσως και τις δηλώσεις τις οποίες έκανε».
Ωστόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποια πρόσωπα συμμετείχαν στην συνομιλία αυτή.
Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Sergei Nariskin δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο ειδικές δυνάμεις της Δύσης βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalni, μεταδίδει το πρακτορείο Ria.
«Εάν ο πρόεδρος Lucashenko το δήλωσε αυτό, σημαίνει ότι είχε τους λόγους του.
Από την πλευρά μου, δεν αποκλείω καθόλου κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Nariskin.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Lucashenko δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti για το ίδιο θέμα: «Ο Lucashenko μόλις έκανε δηλώσεις γι' αυτό το θέμα.
Είπε ότι το υλικό (η υποκλαπείσα συνομιλία-σ.σ) θα το παραδώσει στην FSB.
Άλλα στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης