Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόλυτη φούσκα - Η κεφαλαιοποίηση της Apple 2,3 τρισ. ξεπερνάει την αξία συνολικά του Russell 2000 αλλά και το ΑΕΠ της… Ιταλίας

Η απόλυτη φούσκα - Η κεφαλαιοποίηση της Apple 2,3 τρισ. ξεπερνάει την αξία συνολικά του Russell 2000 αλλά και το ΑΕΠ της… Ιταλίας
Μια εταιρία όπως η Apple έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη κατά 450 δισεκ. από το ΑΕΠ της Ιταλίας της 3ης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.
Η απόλυτη φούσκα στις αγορές μετοχών ονομάζεται Apple.
Με το πρόσχημα των πωλήσεων και βελτίωσης των εσόδων παρά την ύφεση, με το πρόσχημα ότι θα έρθει το iphone 12, με το πρόσχημα ότι μεγάλο μέρος των κινητών δέχονται αναβάθμιση η χρηματιστηριακή αξία της Apple έχει φθάσει στα 2,3 τρισεκ. δολάρια ή 134 δολάρια ανά μετοχή.
Είναι ενδεικτικό ότι για να φθάσει σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκ. χρειάστηκε η Apple 43 χρόνια και για να φθάσει στα 2,3 τρισεκ. δηλαδή για να αυξήσει την αξία της κατά 1,3 τρισεκ. χρειάστηκαν 6 μήνες.
Την ίδια στιγμή μια εταιρία όπως η Apple έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη κατά 450 δισεκ. από το ΑΕΠ της Ιταλίας της 3ης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Αυτό ονομάζεται η απόλυτη φούσκα.
Γιατί τι συμβαίνει;
Ποιοι οι λόγοι του ράλι της Apple;
1)Η Apple διαθέτει τεράστιο ταμείο που ξεπερνάει τα 150 δισεκ. δολάρια και με τα οποία μπορεί να προβαίνει σε επαναγορές ιδίων μετοχών.
Δεν εμπίπτει στις εταιρίες που έλαβαν κρατική βοήθεια οπότε μπορεί να επαναγοράζει τις μετοχές της.
2)Η Apple ανήκει στην κατηγορία των big 5 δηλαδή Facebook, Apple, Amazon, Google και Microsoft.
Όλες αυτές οι εταιρίες νέας τεχνολογίας έχουν σημειώσει ράλι.
3)Η μετοχή της Apple έτυχε μεγάλης υποστήριξης από τους νέους επενδυτές που εισρέουν κατά χιλιάδες στην Wall Street.
Συν τοις άλλοις η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συνεχίζει τις αγορές μετοχών της Apple κατέχοντας συνολική έκθεση σε μετοχές 185 δισεκ. ευρώ.
4)Παρά το split στην μετοχή την διάσπαση δηλαδή 1 παλαιά για 4 νέες συνεχίζονται οι αναβαθμίσεις στις τιμές στόχους.
Ήδη η Bank of America Merill Lynch έχει αναβαθμίσει την μετοχή της Apple στα 140 δολάρια από 134 δολάρια που ήδη βρίσκεται.  
5) Ήδη η χρηματιστηριακή αξία της Apple ξεπέρασε ολόκληρο τον δείκτη Russell 2000 των μικρών εταιρειών στην Wall Street.
6)H Apple ετοιμάζεται να διοχετεύσει 75 εκατομμύρια iPhone 5G, σχέδιο που βοήθησε να ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της Apple στα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.
7)Ο μετασχηματισμός της Apple ως όχι μόνο της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, αλλά και της εταιρείας που τώρα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση σε σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με την αγορά είναι πρωτοφανής και ιστορικός.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/AAPL%20BofA.jpg?itok=NmLI6W6m
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/AAPL%20RUT.jpg?itok=zD-7D6-W

https://zh-prod-1cc738ca-7d3b-4a72-b792-20bd8d8fa069.storage.googleapis.com/s3fs-public/inline-images/apple-stock-vs-implied-vol.gif?itok=PC_Xq5Ag
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/apple-call-implied-vol.gif?itok=Vc0BDlqY
Apple to Donate $2.5b to Ease San Francisco Area Housing Crisis - The St  Kitts Nevis Observer
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης