Τελευταία Νέα
Διεθνή

H μάχη του Trump για το comeback - Φαβορί στα στοιχήματα της Betffair για επανεκλογή - Προβάδισμα Biden με 7,2%

H μάχη του Trump για το comeback - Φαβορί στα στοιχήματα της Betffair για επανεκλογή - Προβάδισμα Biden με 7,2%
Σύμφωνα με την Betfair ο Trump τα στοιχήματα δίνουν πλέον ως φαβορί για επανεκλογή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο
Σκληρή μάχη για την ολική επαναφορά εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου δίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Τα μηνύματα είναι διφορούμενα και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο σύμφωνα με την Betfair τα στοιχήματα δίνουν πλέον ως φαβορί για επανεκλογή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.
To μεγαλύτερο στοίχημα που έχει τοποθετηθεί για την επανεκλογή Trump, ανέρχεται σε 50 χιλ. στερλίνες.
«Τον Αύγουστο ο Trump συγκέντρωνε τις χειρότερες πιθανότητες επανεκλογής στην ιστορία και η ήττα από τον Biden έμοιαζε εξαιρετικά πιθανή», δήλωσε ο Darren Hughes, εκπρόσωπος της Flutter Entertainment.
Την ίδια ώρα, η ψαλίδα μπορεί να έχει κλείσει, ωστόσο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden διατηρεί ένα σταθερό προβάδισμα στην περιοχή των 6-7 μονάδων.
Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός χρόνος είναι σημαντικός έως τις 3 Νοεμβρίου και η μάχη αναμένεται αμφίρροπη, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές.
Όσον αφορά τη δημοσκοπική μάχη, νέα έρευνα της Ipsos/Reuters καταγράφει προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden με 7 μονάδες.
Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση της Ipsos, ο Trump συγκεντρώνει ποσοστό 40%, έναντι 41% για τον Joe Biden.
Πάντως, η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να στρέψει την προσοχή στην κοινωνική αναταραχή και να την καταστήσει κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, φαίνεται πως πέφτει στο κενό.
Η πλειονότητα των Αμερικανών εξακολουθεί να μην αντιμετωπίζει το έγκλημα ως το βασικό εθνικό πρόβλημα.
Το προβάδισμα του Biden παραμένει αμετάβλητο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σημειώνει το Reuters.
Όσον αφορά την πανδημία, τις συνέπειες της οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει ο Trump, το 78% των Αμερικανών δηλώνει ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ ή κάπως για τον κορωνοϊός.
Σχεδόν το 60% δηλώνει ότι ο Trump είναι τουλάχιστον εν μέρει υπεύθυνος για το παρατεταμένο λουκέτο σε σχολεία και επιχειρήσεις, καθώς και για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων.
Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των Αμερικανών δεν βλέπει αύξηση της εγκληματικότητας στην κοινότητά τους.
Μόλις το 8% των Αμερικανών τοποθετεί το έγκλημα ως κορυφαία προτεραιότητα, έναντι 30% που επιλέγει την οικονομία ή την εργασίας και 16% που επιλέγει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Μάλιστα, το 53% δηλώνει τη συμπάθειά του προς τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη φυλετική ανισότητα, ποσοστό αμετάβλητο έναντι του Ιουλίου.
Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά (31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου) και συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.335 Αμερικανούς πολίτες.

National Pulse: Το βράδυ στις 3/11 ο Trump θα είναι νικητής, αλλά 4 μέρες αργότερα θα χάνει!

Η πολεμική κατά της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου στις ΗΠΑ συνεχίζεται, με τη National Pulse να αποκαλύπτει την εκτίμηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Axios, Josh Mendelsohn, να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που έγιναν από τον αρχιτέκτονα του Brexit, Nigel Farage.
Σύμφωνα με την Hawkfish - μια «υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων που ιδρύθηκε από τον Michael Bloomberg για την υποστήριξη των Δημοκρατικών υποψηφίων», δια μέσου της Axios, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Trump πιθανότατα θα κερδίσει μια «απίστευτη νίκη» στο Electoral College το βράδυ των εκλογών.
Ωστόσο, ο Mendelsohn συνεχίζει: «… όταν κάθε νόμιμη ψήφος μετρηθεί στην πραγματικότητα θα δείξει ότι αυτό που θα συμβεί το βράδυ των εκλογών θα είναι ένας αντικατοπτρισμός.
Σύμφωνα με τα σενάρια μοντελοποίησης, ο Trump θα μπορούσε να έχει προβλεπόμενο προβάδισμα 408-130 εκλογικών ψήφων το βράδυ των εκλογών, εάν είχε μετρηθεί μόνο το 15% των ψήφων μέσω ταχυδρομείου (VBM).
Μόλις μετρηθεί το 75% των ψήφων αλληλογραφίας, ίσως τέσσερις ημέρες αργότερα, το προβάδισμα θα μπορούσε να περάσει υπέρ του Biden.
Αυτό το συγκεκριμένο σενάριο μοντελοποίησης απεικονίζει τον Biden ως τον τελικό νικητή με 334-204.
Το σενάριο είναι παρόμοιο με την προειδοποίηση του Farage για το πώς οι «πράκτορες της σκοτεινής τέχνης στους Δημοκρατικούς» σκοπεύουν να «κάνουν κατάχρηση» ψηφοφορίας για να εξασφαλίσουν μια νίκη για τον Biden.
«Την ημέρα, θα κερδίσει την ψηφοφορία.
Η ανησυχία μου είναι η έγκαιρη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.
Έχω δει την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία έγηρε προς όφελος της Αριστεράς.
Το χειρότερο σενάριο όλων είναι το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, όταν ο Trump μοιάζει με νικητή και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ημερών, όλες αυτές οι ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου υπολογίζονται και το αποτέλεσμα αντιστραφεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης