Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο

Γερμανία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο
Στο Βερολίνο, θα ισχύει στο μέλλον η υποχρέωση να φορούν οι διαδηλωτές μάσκα στις μεγάλες διαδηλώσεις
Στο Βερολίνο, θα ισχύει στο μέλλον η υποχρέωση να φορούν οι διαδηλωτές μάσκα στις μεγάλες διαδηλώσεις.
Η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Dilek Kalaici ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της Γερουσίας ότι θα είναι πλέον υποχρεωτική η μάσκα για την κάλυψη του στόματος και της μύτης στις υπαίθριες συγκεντρώσεις με περισσότερα από 100 άτομα.
Αυτό ισχύει ιδίως για τις διαδηλώσεις.
Αφού οι κανόνες απόστασης δεν τηρήθηκαν στις συγκεντρώσεις κατά των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού το Σαββατοκύριακο, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Andreas Geizel υπέβαλε αντίστοιχη πρόταση, η οποία έγινε δεκτή.
Επίσης, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn διέκρινε «καθαρό μίσος» μεταξύ των ακραίων αντιπάλων της πολιτικής αντιμετώπισης του κορονοϊού, τα οποία επιβλήθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.
«Είναι κατανοητό ότι υπάρχει μια διαφορετική άποψη για την πανδημία, αλλά είναι σημαντικό να παραμείνουμε συνομιλητές, υπάρχουν όμως και ορισμένοι που ούτε θέλουν να καταλάβουν ούτε να ακούσουν.
Μερικές φορές υπάρχει καθαρό μίσος και είναι δύσκολο να κάνει κανείς διάλογο με μίσος.
Αναρωτιέμαι ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το ακραίο μίσος και την οργή», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Μπόχουμ, αναφερόμενος στην έφοδο προς τις σκάλες του κτιρίου του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Reichstag) κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο.
Τον ίδιο μάλιστα τον έφτυσαν πολέμιοι των μέτρων αυτών κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας στο Μπέργκις-Γκλάντμπαχ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλία (εν όψει των προσεχών τοπικών εκλογών).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης