Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ξανακλείνει τα σύνορα της την 1η Σεπτεμβρίου λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοΐού

Ουγγαρία: Ξανακλείνει τα σύνορα της την 1η Σεπτεμβρίου λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοΐού
Οι πολίτες της Ουγγαρίας που θα επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή να κάνουν δύο τεστ που θα βγαίνουν αρνητικά
Η Ουγγαρία, φοβούμενη την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοΐού κλείνει τα σύνορα της την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι ξένοι πολίτες δεν θα μπορούν να μπουν στην Ουγγαρία καθώς η κυβέρνηση Orban με το κλείσιμο των συνόρων, επιστρέφει στη στρατηγική που ακολούθησε κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού.
Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη ζώνη Σένγκεν που βάζει ξανά σε ισχύ τους καθολικούς περιορισμούς στα σύνορά της.
Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ουγγαρία και μετά τη διάγνωση ότι ο επικεφαλής επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Χθες, η χώρα ανακοίνωσε 132 νέα κρούσματα, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινώσει 52.
Ο προσωπάρχης του Orban ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου των ξένων και ότι οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σήμερα κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.
Η Ουγγαρία θα διατηρήσει έναν ανοιχτό διάδρομο ώστε να επιτρέπει μετακινήσεις μέσα στη χώρα.
Οι πολίτες της Ουγγαρίας που θα επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή να κάνουν δύο τεστ που θα βγαίνουν αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης