Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διακόπτει την παραγωγή βενζινοκινητήρων η McLaren, μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση

tags :
Διακόπτει την παραγωγή βενζινοκινητήρων η McLaren, μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση
Η McLaren, δεν θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας
Η McLaren, η βρετανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων, θα σταματήσει να αναπτύσσει βενζινοκινητήρες μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς σχεδιάζει μια μακροπρόθεσμη αλλαγή προς τα ηλεκτρικά οχήματα.
Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα υβριδικά supercars για τα επόμενα δέκα χρόνια, με ένα σχέδιο να προμηθεύσει περισσότερα εξαρτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αναμένει να σταματήσει οποιαδήποτε ανάπτυξη παραδοσιακών κινητήρων έως το 2030, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Flewitt.
Ενώ κατασκευαστές όπως η Volkswagen έχουν λεπτομερή ηλεκτρικά σχέδια, η στρατηγική της McLaren είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα για την ηλεκτροκίνηση που έχουν καθοριστεί μέχρι σήμερα από μια ομάδα supercar.

Η McLaren, δεν θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας, πρόσθεσε ο κ. Flewitt, λόγω περιορισμών στο βάρος, την απόδοση και το εύρος.
Η ομάδα έχει ήδη δημιουργήσει δύο υβριδικά μοντέλα, το P1 και το Speedtail, αλλά κάθε σημαντικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει από το επόμενο έτος θα είναι υβριδικό.
Θα έχει μια νέα αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει στα οχήματα να προχωρούν για περισσότερα από 30 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας μόνο μπαταρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης