Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Πιθανόν» δηλητηριάστηκε ο Alexei Navalny

Γερμανία: «Πιθανόν» δηλητηριάστηκε ο Alexei Navalny
Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά πως είναι «αρκετά πιθανό» ο Alexei Navalny να έχει δηλητηριαστεί
Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ως «αρκετά πιθανό» ο αντιπολιτευόμενος Ρώσος πολιτικός Alexei Navalny, που νοσηλεύεται σε κώμα στο Βερολίνο, να ήταν θύμα δηλητηρίασης, δήλωσε σήμερα 24/8 ο εκπρόσωπός της.
«Πρόκειται για έναν ασθενή που είναι αρκετά πιθανόν να ήταν θύμα επίθεσης με δηλητήριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Stephen Seibert, αιτιολογώντας την αστυνομική προστασία που έχει προσφερθεί στον Alexei Navalny στο νοσοκομείο του Βερολίνου.
«Η υποψία δεν αφορά ενδεχόμενο ο κ. Navalny να έχει δηλητηριαστεί μόνος του αλλά κάποιος να έχει δηλητηριάσει τον κ. Navalny και η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την υποψία αυτή», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Δεν υπήρξε επίσημη πρόσκληση (της γερμανικής κυβέρνησης), αλλά, για ανθρωπιστικούς λόγους, ο κ. Alexei μπόρεσε να εισέλθει γρήγορα στη χώρα με αίτημα της οικογένειάς του», είπε ο κ. Seibert.
Κύριος αντίπαλος του Κρεμλίνου, οι δημοσιεύσεις του οποίου, όπου κατήγγελλε τη διαφθορά των ρωσικών ελίτ, καλύπτονταν ευρέως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 44χρονος Alexei Navalny εισήλθε την Πέμπτη στο νοσοκομείο του Ομσκ, σε κώμα, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και συνδέθηκε με τεχνητό αναπνευστήρα, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα σε αεροπλάνο.
Οι συγγενείς του δηλώνουν ότι πρόκειται για «δηλητηρίαση από πρόθεση».
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε προχθές Σάββατο το πρωί στο Βερολίνο με αεροπλάνο που ναυλώθηκε από μια γερμανική ΜΚΟ, έπειτα από μια ημέρα μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην οικογένεια του Alexei Navalny και τους Ρώσους γιατρούς, που δήλωσαν αρχικά πως η κατάστασή του ήταν πού ασταθής, προτού δώσουν την έγκρισή τους.
Ο αντιπολιτευόμενος λαμβάνει αυτή την ώρα θεραπεία στο νοσοκομείο Σαριτέ, ένα από τα πιο ξακουστά στην Ευρώπη.

Ο Alexei Nanalny θα επιζήσει

Τη θέση ότι ο Alexei Nanalny, σφοδρός επικριτής του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin θα επιζήσει της επίθεσης με δηλητήριο που φέρεται να δέχθηκε, διατύπωσε ο Jaka Bizilj, ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace.
«Ο Navalny θα επιβιώσει από την επίθεση με δηλητήριο αλλά θα αχρηστευτεί για μήνες ως πολιτικός», είπε ο Bizilj, η οργάνωση του οποίου έστειλε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος-ασθενοφόρο στη ρωσική Άπω Ανατολή για να μεταφέρει τον Navalny από τη Ρωσία στη Γερμανία, όπου και νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο 22/8.
O κ. Navalny, 44 ετών, μεταφέρθηκε όντας σε κώμα από το νοσοκομείο του Όμσκ στο Βερολίνο.
Μέχρι στιγμής, το γερμανικό νοσοκομείο δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του επικριτή του Putin.
Όπως είπε ο Bizilj, ο κ. Navalny θα μείνει τουλάχιστον δύο μήνες εκτός της πολιτικής αρένας ενώ υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να παραμένει ανησυχητική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης