Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο με την Credit Suisse στο Βέλγιο - Υποψίες για φοροδιαφυγή 2.600 πελατών

tags :
Σκάνδαλο με την Credit Suisse στο Βέλγιο - Υποψίες για φοροδιαφυγή 2.600 πελατών
Ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της συλλογής στοιχεία, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε επίσημες κατηγορίες
Ποινικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εις βάρος της Credit Suisse, εν μέσω υποψιών ότι βοήθησε περισσότερους από 2.600 πελάτες να κρύψουν χρήματα σε ελβετικούς λογαριασμούς.
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου, οι ανακριτές αναζητούν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και αν η ελβετική τράπεζα ενήργησε ως παράνομος χρηματοπιστωτικός διαμεσολαβητής.
Ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της συλλογής στοιχεία, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε επίσημες κατηγορίες.
Οι εισαγγελείς έλαβαν τα τραπεζικά στοιχεία των Βέλγων πελατών σε λογαριασμούς Credit Suisse μεταξύ 2003 και 2014.
Η Credit Suisse «εφαρμόζει μια αυστηρή πολιτική μηδενικής ανοχής και επιθυμεί να συνεργαστεί με πελάτες που έχουν πληρώσει τους φόρους τους και έχουν δηλώσει πλήρως τα περιουσιακά τους στοιχεία», δήλωσε η τράπεζα σε επίσημη ανακοίνωση στις 22 Αυγούστου.
«Συμμορφωνόμαστε αυστηρά με όλους τους ισχύοντες νόμους, κανόνες και κανονισμούς στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε η ανακοίνωση.
Οι ελβετικές τράπεζες έχουν παγιδευτεί σε παγκόσμιες φορολογικές υποθέσεις κατά την τελευταία δεκαετία καθώς η παράδοση του τραπεζικού απορρήτου της χώρας τέθηκε υπό αμφισβήτηση.
Η πανδημία του Covid-19 καθυστέρησε την έφεση της UBS Group για καταδίκη η οποία έφερε πρόστιμο 4,5 δισ. ευρώ για την παροχή βοήθειας σε πλούσιους Γάλλους πελάτες να συγκεντρώσουν αδήλωτα κεφάλαια σε υπεράκτιους λογαριασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης