Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αρχίζει σήμερα 24/8 το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το come back θέλει να κάνει ο Trump – Που ποντάρει

ΗΠΑ: Αρχίζει σήμερα 24/8 το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, το come back θέλει να κάνει ο Trump – Που ποντάρει
Τριακόσιοι αντιπρόσωποι από 50 Πολιτείες θα οριστικοποιήσουν και επίσημα την υποψηφιότητα Trump για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Να κάνει την πλήρη επαναφορά στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θα δώσει από σήμερα Δευτέρα 24/8 το παρών στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που θα πραγματοποιηθεί στη Charlotte στη Βόρεια Καρολίνα.
Ο Trump, ο οποίος υπολείπεται σημαντικά του Δημοκρατικού αντίπαλου του Joe Biden σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, θέλει να αξιοποιήσει το τετραήμερο των εργασιών του συνεδρίου προκειμένου να ενισχύσει το πολιτικό του προφίλ, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από την αποτυχημένη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού.
Οι Ρεπουμπλικάνοι – 300 σύνεδροι από 50 Πολιτείες – θα οριστικοποιήσουν και επίσημα την υποψηφιότητα του Trump για τις προεδρικές εκλογές ενώ θα επισημάνουν πως το οικονομικό και πολιτικό μέλλον των ΗΠΑ εξαρτάται από την επανεκλογή του Trump και για αυτό το λόγο θα εστιάσουν στα «επιτεύγματα» του Trump την περίοδο πριν το «ξέσπασμα» της επιδημίας του κορωνοϊού.
Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σχεδιάζει ένα συνέδριο που εν μέρει θα γίνει μέσω του Διαδικτύου, εν μέρει θα έχει και φυσική παρουσία, όπου βέβαια τον πρώτο λόγο θα έχει ο Donald Trump και η οικογένεια του.
Όπως αναφέρεται ο Trump θα απευθύνεται στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων κάθε βράδυ και έως την Πέμπτη 27/8, όταν και αναμένεται να λάβει και επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα.
Βάσει του προγράμματος, σήμερα το λόγο θα λάβει και ο αντιπρόεδρος Mike Pence.
Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο θα εστιάσει στα όσα πέτυχε ο Trump κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του και στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας εφόσον επανεκλεγεί.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το τι προτίθεται να παρουσιάσει ο Trump, αν και διαμηνύεται πως απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, με έμφαση στην τήρηση του νόμου και της τάξης, στη μείωση των φόρων και στους «ξεχασμένους» άντρες και γυναίκες των ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις της η Kellyanne Conway, σύμβουλος του Trump υποστήριξε ότι στόχος των Ρεπουμπλικάνων είναι να δώσουν περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον και να υπερασπιστούν τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση Trump στην πρώτη θητεία της κυρίως στο μέτωπο της οικονομίας
Παρόλο αυτά, όλοι στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα αναγνωρίζουν πως με την επιδημία του κορωνοϊού σε πλήρη εξέλιξη και με τα θύματα να αυξάνονται καθημερινά, ο Trump είναι αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης.
Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει αυτή την εικόνα, ο Trump ποντάρει στο ότι θα μιλήσει ζωντανά στο κοινό των Ρεπουμπλικάνων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς που βασίστηκαν σε μαγνητοφωνημένες ομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης