Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερουσία: Ο Putin διέταξε κυβερνοεπιθέσεις κατά της Clinton στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ

Γερουσία: Ο Putin διέταξε κυβερνοεπιθέσεις κατά της Clinton στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ
Ευθεία επέμβαση στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ είχε ο Ρώσος πρόεδρος Putin, σύμφωνα με την αμερικανική Γερουσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε την παραβίαση λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016 και την αποστολή μηνυμάτων που προορίζονταν να βλάψουν την υποψηφιότητα της Hillary Clinton.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα της Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.
Οι συντάκτες της έρευνας, από την άλλη, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο πρόεδρος Trump δεν είχε καμία ανάμειξη στη ρωσική παρέμβαση.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διέταξε κακόβουλη επίθεση μέσω διαδικτύου σε λογαριασμούς του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, με σκοπό να αφήσει να διαρρεύσουν πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν την υποψηφιότητα της Hillary Clinton για τον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Πρόθεση της Μόσχας ήταν να βλάψει την Clinton, να αμαυρώσει την κυβέρνηση του Clinton, να βοηθήσει την υποψηφιότητα Trump και να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στις ΗΠΑ» αναφέρει το πόρισμα της έρευνας.
Η τριετής έρευνα της επιτροπής διαπίστωσε πολλές επαφές μεταξύ συνεργατών του Trump και Ρώσων ή ατόμων με δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση.
Ο Trump προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις διαρροές Putin, ωστόσο δεν είχε καμία ανάμειξη στη συμπαιγνία.
Από την άλλη, η έκθεση χαρακτήρισε την παρουσία του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, Paul Manafort, στην ομάδα, ως «σοβαρή απειλή κατά της νοημοσύνης».
Ο Manafort "βοήθησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να ασκήσουν επιρροή και να αποκτήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Trump".
Ο Manafort είχε διασυνδέσεις με άτομα συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και συνεργάτες του Ρώσου ολιγάρχη Oleg Deripaska.
Ο γερουσιαστής Mark Warner της Βιρτζίνια, ο κορυφαίος δημοκράτης στην επιτροπή, δήλωσε ότι η έκθεση, η οποία περιελάμβανε εκατομμύρια έγγραφα και εκατοντάδες μαρτυρίες, αποκάλυψε «ένα συναρπαστικό επίπεδο επαφών μεταξύ αξιωματούχων του Trump και ρωσικών κυβερνητικών στελεχών».
«Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά», είπε σε δήλωσή του.
Η Ρωσία αρνείται εδώ και καιρό ότι παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell δήλωσε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα να μην πέσουν θύματα των προσπαθειών ξένης επιρροής».
Ο στόχος των ξένων είναι να σπείρουν τον διχασμό, κατέληξε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης