Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Biden προηγείται 7,7% αλλά ανησυχεί για νοθεία στις αμερικανικές εκλογές 3/11 – Την στρατηγική της πόρτας – πόρτας ακολουθεί ο Trump

Reuters: Ο Biden προηγείται 7,7% αλλά ανησυχεί για νοθεία στις αμερικανικές εκλογές 3/11 – Την στρατηγική της πόρτας – πόρτας ακολουθεί ο Trump
Προηγείται ο Biden 7,7% του Trump αλλά οι δημοκρατικοί ανησυχούν για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020
Με λιγότερες από 80 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Joe Biden δίνει αγώνα δρόμου… να μην χάσει στις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου αναφέρει το Reuters.
Καθώς οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα για να πάρει και επίσημα το χρίσμα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές πολλοί φοβούνται ότι ο Biden θα δώσει μάχη απέναντι σε ένα Trump που δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία.
Ο Trump είναι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ και κατέρχεται για δεύτερη φορά διεκδικώντας δεύτερη θητεία.  
Ο πρώην αντιπρόεδρος και οι σύμμαχοί του έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αισιόδοξοι.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Biden έχει προβάδισμα έναντι του Trump.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα 7,7% με τον Biden 50,2% και τον Trump 42,5%.
Η τελευταία δημοσκόπηση του CNN δίνει προβάδισμα 4% στον Biden 50% έναντι 46% του Trump, πριν λίγες εβδομάδες η διαφορά ήταν 14 μονάδες.
Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η επανεκλογή στην Γερουσία - και ο πλήρης έλεγχος του Κογκρέσου - βρίσκεται στο προσκήνιο.
Ωστόσο, σε συνεντεύξεις με περισσότερους από δώδεκα δημοκρατικούς αξιωματούχους, ακτιβιστές και ψηφοφόρους αποκαλύπτουν την βαθειά ανησυχία ότι ο Trump θα κάνει την εκλογική αναμέτρηση όσο το δυνατόν πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εάν χάσει, δεν θα δεχτεί το αποτέλεσμα.
Ο ίδιος ο Biden τον χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο φόβο του.
Ο πρώην πρόεδρος Obama ανέφερε στο Twitter ότι η κυβέρνηση Trump «ενδιαφέρεται περισσότερο για τον έλεγχο της ψηφοφορίας παρά την αντιμετώπιση του κορωνοιού».
Οι 8 από τους 10 Δημοκρατικούς ψηφοφόρους ανησυχούν για πιθανές παρεμβάσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos στα τέλη Ιουλίου.
Ο Trump αρνείται την επιστολική ψήφο διακηρύσσοντας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι θα οδηγήσει σε νοθεία.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί εκτός από το ότι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο πιο απελπισμένος θα γίνεται ο Trump», δήλωσε ο Rodell Mollineau, σύμβουλος της Unite the Country, μιας επιτροπής πολιτικής δράσης που υποστηρίζει τον Biden.
Ο Tim Murtaugh, εκπρόσωπος της εκστρατείας Trump, δήλωσε ότι ο πρόεδρος θέλει «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές, προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί είναι αυτοί που προκαλούν «χάος και σχεδιάζουν νοθεία» μέσω της ψηφοφορίας από το Ταχυδρομείο.
Οι δημοκράτες και οι ομάδες δικαιωμάτων ψήφου λένε ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ψηφοφόρων από τον κορωνοϊό και ότι η αποτυχία εγγύησης αυτής της επιλογής κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα μετριάσει τους κινδύνους στις ΗΠΑ.
Μερικοί λένε ότι το προβάδισμα του Biden στις δημοσκοπήσεις τους κάνει πιο νευρικούς.
Ανησυχούν ότι οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19 θα μπορούσαν να κρατήσουν τους ψηφοφόρους μακριά από τις κάλπες, ειδικά εάν θεωρηθεί ότι ο Biden πλησιάζει σε μια εύκολη νίκη.
"Εάν ο Biden προηγείται 10 μονάδες, πόσο πιθανό είναι να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας να ψηφίσετε", δήλωσε ο Stefan Smith, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την προεδρική εκστρατεία του Pete Buttigieg’s.
Το 2016, τότε η υποψήφια των δημοκρατικών Hillary Clinton  είχε προβάδισμα 5 βαθμών σε διάφορες δημοσκοπήσεις και έχασε στις  εκλογές τρεις μήνες αργότερα, εν μέρει λόγω της μείωσης της συμμετοχής Αφροαμερικανών.
Όπως οι περισσότεροι Δημοκρατικοί, η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι η μειωμένη συμμετοχή.
Ο Biden πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια για να στείλει το μήνυμά του, έτσι ώστε οι εκλογές να εξαρτώνται λιγότερο από την απόδοση του Trump.
Οι δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η προεδρική κούρσα έχει επικεντρωθεί υπερβολικά στον χειρισμό της πανδημίας από τον Trump.
Αυτό μέχρι στιγμής λειτούργησε υπέρ του Biden, αλλά τον άφησε επίσης ευάλωτο π.χ. απέναντι στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ή ενός εμβολίου.
«Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιορίσουν την μάχη μεταξύ Biden και Trump», δήλωσε ο Geoffrey Skelley, αναλυτής εκλογών για το FiveThirtyEight, ένας ιστότοπος που αναλύει τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων.
O πρόεδρος θα εστιάσει στις Πολιτείες που καθορίζουν το αποτέλεσμα και εκεί θα δοθεί η μάχη.
Ο Πρόεδρος Trump προσβλέπει στη συνεχή ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά ο Biden φοβάται αυτή την κατάσταση.
Ο Biden έχει υιοθετήσει μια πολύ πιο προσεκτική στάση από τον Trump για το άνοιγμα της οικονομίας και επανειλημμένα τόνισε την ανάγκη να ακολουθηθούν οι οδηγίες για τη δημόσια υγεία.
Οι προσπάθειες της εκστρατείας Biden εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στις ψηφιακές τεχνολογίες.
Η εκστρατεία Trump, αντιθέτως, υποστηρίζει ότι χτυπάει ένα εκατομμύριο πόρτες την εβδομάδα.
Η σοφία της προσέγγισης κάθε πλευράς δεν θα είναι γνωστή μέχρι την ημέρα των εκλογών.
Ωστόσο, οι σύμμαχοι του Biden γνωρίζουν πολύ καλά ότι το προβάδισμα 10 βαθμών τον Αύγουστο δεν εγγυάται νίκη τον Νοέμβριο.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης