Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lukashenko κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα της Λευκορωσίας

Ο  Lukashenko κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα της Λευκορωσίας
«Αν υποκύψουμε στις επιθυμίες τους, θα πεθάνουμε ως κράτος» είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας σε συγκέντρωση υποστηρικτών  του
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko  κάλεσε τους υποστηρικτές του να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της χώρας, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της.
«Αγαπητοί φίλοι, σας κάλεσα εδώ όχι για να υπερασπιστείτε εμένα αλλά επειδή, για πρώτη φορά μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, μπορείτε να υπερασπιστείτε τη χώρα, την ανεξαρτησία της και τις οικογένειές σας», είπε ο 65χρονος Lukashenko  μιλώντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Μινσκ.
«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ μας ζητά να διεξάγουμε νέες εκλογές.
Αν υποκύψουμε στις επιθυμίες τους, θα πεθάνουμε ως κράτος», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι νατοϊκά άρματα και αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση 15 λεπτών από τα σύνορα. Ε
ίπε επίσης ότι οι γειτονικές χώρες, όπως η Λιθουανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Ουκρανία «μας διατάζουν να κάνουμε νέες εκλογές».
Περιστοιχιζόμενος από τους σωματοφύλακές του και έχοντας δίπλα του τον γιο του, ο οποίος συχνά παρουσιάζεται ως πιθανός διάδοχός του, o Lukashenko κατήγγειλε ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα του «μια κυβέρνηση από το εξωτερικό».
«Δεν έχουμε φίλους, όλοι θέλουν να μας γονατίσουν. Η Λευκορωσία δεν θα διαιρεθεί όπως το 1939. Δεν θα ξεχάσουμε», συνέχισε.
Ο Lukashenko  είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις «αν αυτό θέλει ο λαός» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας.
Στη συνέχεια, αποχώρησε, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.
Από την περασμένη Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αμφισβητούν την επανεκλογή του  Lukashenko  στην προεδρία, καταγγέλλοντας μαζική νοθεία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης