Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Οργή των Ελλήνων επιχειρηματιών στα νησιά για τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid -19

Associated Press: Οργή των Ελλήνων επιχειρηματιών στα νησιά για τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid -19
Οι ελληνικές αρχές για τον φόβο  περαιτέρω αύξησης των καθημερινών κρουσμάτων προχώρησαν σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα
Την οργή των Ελλήνων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, μεταφέρει σε δημοσίευμά του το Associated Press.
Οι ελληνικές αρχές για τον φόβο  περαιτέρω αύξησης των καθημερινών κρουσμάτων, που απειλούν να αναιρέσουν τη σχετική επιτυχία της Αθήνας στον περιορισμό της πανδημίας μέχρι στιγμής, επιβάλλει τοπικούς περιορισμούς στις επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης, ειδικά σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος.
«Δεν μπορείτε να πάρετε μονομερή απόφαση και να κλείσετε το νησί την επόμενη μέρα, τα μεσάνυχτα», δήλωσε ιδιοκτήτης μπαρ της Μυκόνου στο Associated Press διαμαρτυρόμενος για την κυβερνητική απόφαση επιβολής ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων από τις 11 έως τις 23 Αυγούστου. 
«Όλοι οι τουρίστες έρχονται στη Μύκονο για να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν.
Αυτή τη στιγμή, τους ξεγελάμε. Τους είπαμε ‘’ελάτε στην Ελλάδα» και η Ελλάδα έχει κλείσει’’», λέει απογοητευμένος ο επιχειρηματίας.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε επίσημα την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 13 Ιουνίου, είχε πει ότι δεν υπάρχει άνοιγμα χωρίς κίνδυνο.
Τότε, υπήρχαν 3.112 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, με 183 θανάτους.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου τα συνολικά κρούσματα ανέρχονταν  σε 6.858, - τα περισσότερα τον Αύγουστο- και 226 θάνατοι.
Η Μύκονος έχει 10.000 κατοίκους αλλά τα καλοκαίρια δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες που προσελκύονται από τη φήμη του για τους VIP επισκέπτες και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Το καλοκαίρι του 2020 δεν υπάρχουν βέβαια αυτοί οι αριθμοί, επισημαίνει το Associated Press.
Για πρώτη φορά, δεν πραγματοποιούνται κρουαζιέρες, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των επισκεπτών.
Όμως, οι κάτοικοι στο νησί λένε ότι τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα περίπου 70%, έναν ικανοποιητικό αριθμό σε σύγκριση με άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.
Παρόμοιοι περιορισμοί επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στο νησί του Πόρου, κοντά στην Αθήνα και οι επισκέπτες έφυγαν απογοητευμένοι.
Οι ιδιοκτήτες στον χώρο της διασκέδασης έχουν αποστείλει μία οργισμένη επιστολή στην κυβέρνηση την οποία κατηγορούν, πως θέλει να τους κάνει «απλούς θεατές στην καταστροφή των επιχειρήσεων» τους.
Ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση τα δεδομένα, που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και διερωτώνται γιατί δεν σταματά τα «παράνομα πάρτι» που αυξάνουν τα κρούσματα του Covid – 19.  
Τα πάρτι γίνονται σε απομονωμένες βίλες στη Μύκονο.
 Η πρόσκληση δίδεται με μεγάλη προσοχή και από στόμα σε στόμα. Τα εισιτήρια πωλούνται από 150 έως 1.000 ευρώ ανά άτομο, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται κατοίκους του νησιού.
Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν θα υποχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία έχει επεκτείνει σε μεγάλο μέρος της χώρας.  
Από τη Δευτέρα (17/8), τα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης θα εφαρμοστούν και στην Αθήνα.
Διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι συνοδευόμενοι από πρόστιμα ακόμη και συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων, καταλήγει το δημοσίευμα.

Image
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης