Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Σκανδαλώδης η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην ανανεώσει το ιρανικό εμπάργκο όπλων

Netanyahu: Σκανδαλώδης η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην ανανεώσει το ιρανικό εμπάργκο όπλων
«Tο Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της περιοχής για να εμποδίσουν την ιρανική επιθετικότητα», ανέφερε ο Benjamin Netanyahu
«Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην ανανεώσει το ιρανικό εμπάργκο όπλων είναι σκανδαλώδης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, ο οποίος επέκρινε έντονα την απόρριψη της πρότασης για απόφαση που είχαν καταθέσει οι ΗΠΑ για παράταση του εμπάργκο όπλων στο Ιράν.
Σύμφωνα με τον Netanyahu, η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τις πωλήσεις όπλων, ενώ «η τρομοκρατία και η ιρανική επιθετικότητα απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο».
Ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της περιοχής για να εμποδίσουν την ιρανική επιθετικότητα».
Υπενθυμίζεται ότι Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την Παρασκευή 14/8 την αμερικανική πρόταση για ψήφισμα που στοχεύει στην παράταση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επιβλήθηκε στο Ιράν, το οποίο λήγει τον Οκτώβριο.
Μόνο δύο από τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, επισημαίνοντας το ρήγμα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τους ευρωπαίους συμμάχους της αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, αποχώρησε μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν τον Μάιο του 2018.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης