Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Νέες εκλογές ζητούν οι χώρες της Βαλτικής - Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Λευκορωσία: Νέες εκλογές ζητούν οι χώρες της Βαλτικής - Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Η υποψήφια της αντιπολίτευσης που κατέφυγε στη γειτονική Λιθουανία κάλεσε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων
Με κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας καλούν τη Λευκορωσία να διεξαγάγει νέες «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές καθώς διογκώνονται οι διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του προέδρου Alexander Lukashenko.
Μια νέα ψηφοφορία πρέπει να διεξαχθεί με διαφάνεια και με τη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών, ανέφεραν οι τρεις ηγέτες μετά τη συνάντησή τους στην Εσθονία.
Η συντριπτική νίκη του Lukashenko στις εκλογές της περασμένης Κυριακής χαρακτηρίστηκε αποτέλεσμα νοθείας από τους διαδηλωτές, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε χθες Παρασκευή το πρώτο βήμα προς την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Λευκορωσίας.
Η υποψήφια της αντιπολίτευσης Svetlana Tihanonskaya, που κατέφυγε στη γειτονική Λιθουανία το πρωί της Τρίτης, κάλεσε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Χθες ήταν η έκτη διαδοχική ημέρα διαδηλώσεων στους δρόμους κατά του Lukashenko. Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση στη διάρκεια των 26 χρόνων που βρίσκεται στην εξουσία, ο τελευταίος κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ώστε να μην γίνουν «τροφή για τα κανόνια» των ξενοκινούμενων επαναστατών, όπως τους χαρακτήρισε.
Οι ηγέτες της Βαλτικής κάλεσαν τη Λευκορωσία να αποφύγει τη βία και να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους και τους διαδηλωτές που έχει συλλάβει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης