Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιάπωνας αξιωματούχος πρότεινε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων χωρίς θεατές - Αρνείται η ΔΟΕ

Ιάπωνας αξιωματούχος πρότεινε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων χωρίς θεατές - Αρνείται η ΔΟΕ
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το φετινό καλοκαίρι, 24/07 - 9/08, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο «Kyodo» θα πραγματοποιηθούν από τις 23/7 ως τις 8/8 του 2021
Η πανδημία του κορωνοϊού στάθηκε αιτία να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 του Τόκιο.
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08) σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο «Kyodo» θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου.
Ωστόσο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει αρχίσει να κάνει ήδη την εμφάνισή του και η Οργανωτική Επιτροπή, όπως αποκάλυψε μέλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία, εξετάζει το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί αγώνες να διεξαχθούν χωρίς θεατές.
Η ΔΟΕ μέχρι στιγμής δεν θα ήθελε οι αγώνες να γίνουν χωρίς θεατές, γιατί θα ήταν οικονομική καταστροφή τόσο για την ΔΟΕ όσο και για το Τόκιο.
Μάλιστα πολίτες της χώρας σύμφωνα με δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι ενάντια στην διεξαγωγή των αγώνων παρά την οικονομική ζημιά την οποία μπορεί να επωμιστεί η χώρα.
«Είναι αδύνατον να διαγράψουμε τελείως τον κορωνοϊό και να γιορτάσουμε τους Αγώνες.
Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε με τον κορωνοϊό.
Έτσι πρέπει να προετοιμαστούμε και για το γεγονός να τους διοργανώσουμε χωρίς την παρουσία θεατών» δήλωσε ο εν λόγω πολιτικός.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Toshiro Muto είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι «Θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης