Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Αυστραλία – Πιθανή παράταση του lockdown

Αναζωπύρωση κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Αυστραλία – Πιθανή παράταση του lockdown
Πολύ περίπλοκη η κατάσταση με τον ιό στη Μελβούρνη
Αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού καταγράφεται στην Αυστραλία και ιδιαίτερα στην Πολιτεία της Βικτόρια.
Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Scott Morrison, αφού ανακοίνωσε πως διακόπτει την περιοδεία του σε διάφορες πολιτείες για να αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε πως η κατάσταση αποδεικνύεται «πολύ περίπλοκη», ειδικά στα γηροκομεία της πόλης της Μελβούρνης.
Πρόκειται για την πρωτεύουσα της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της χώρας, της Βικτόρια, όπου νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Daniel Andrews ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν άλλοι έξι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 384 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από 532 — επρόκειτο για νέο ρεκόρ — την προηγουμένη.
Η συνέχιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην πολιτεία ωθεί τις αρχές να προειδοποιούν πως η καραντίνα που επιβλήθηκε για 6 εβδομάδες ίσως παραταθεί.
«Η κατάσταση στα γηροκομεία στη Βικτόρια είναι πολύ περίπλοκη, έχουμε συνδυασμό μετάδοσης στην κοινότητα, που είναι πολύ διαδεδομένη στη Μελβούρνη, που φθάνει σε πολλές εγκαταστάσεις, ειδικά σε μέλη του προσωπικού που φροντίζουν ηλικιωμένους», τόνισε ο Morrison.
Σύμφωνα με τον Andrews, 769 ενεργά κρούσματα στη Βικτόρια συνδέονται με γηροκομεία.
Τρόφιμοι αυτών των γηροκομείων ήταν και οι εννέα ασθενείς που υπέκυψαν στην πολιτεία από τη Δευτέρα.
Αν και η Αυστραλία δεν έχει υποστεί πλήγμα ανάλογο με αυτά που δέχονται άλλες ανεπτυγμένες χώρες, καταγράφει 167 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 15.000 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης