Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιπλέον 472 εκατ. δολάρια θα λάβει η Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

tags :
ΗΠΑ: Επιπλέον 472 εκατ. δολάρια θα λάβει η Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την κλινική ανάπτυξη του εμβολίου
Η Moderna ανακοίνωσε ότι έλαβε επιπλέον 472 εκατ. δολάρια από τις ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την κλινική ανάπτυξή του στα τέλη του σταδίου, συμπεριλαμβανομένης της διευρυμένης μελέτης Φάσης 3 για το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna.
Τον Απρίλιο 2020, η Moderna είχε λάβει 483 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ που χρηματοδοτεί την τεχνολογία καταπολέμησης των ασθενειών, όταν το πειραματικό εμβόλιο βρισκόταν σε δοκιμή σε αρχικό στάδιο που διεξήχθη από τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.
«Ενθαρρυνόμενοι από τα δεδομένα της Φάσης 1, πιστεύουμε ότι το εμβόλιο mRNA μας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και στην πρόληψη μελλοντικών επιδημιών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Stéphane Bancel σε δελτίο τύπου.
Η συνολική χρηματοδότηση της BARDA για το πειραματικό εμβόλιο της Moderna, το πρώτο στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεκίνησε δοκιμές σε ανθρώπους για ένα εμβόλιο κορωνοϊού, ανέρχεται τώρα σε περίπου 955 εκατομμύρια δολάρια.
Το εμβόλιο χρησιμοποιεί συνθετικό αγγελιοφόρο RNA (mRNA) για εμβολιασμό έναντι του κορωναϊού.
Τέτοιες θεραπείες βοηθούν τον οργανισμό να ανοσοποιηθεί έναντι ενός ιού και μπορεί δυνητικά να αναπτυχθεί και να παρασκευαστεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια.
Μια μελέτη  της Φάσης 3, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει περίπου 30.000 συμμετέχοντες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Moderna είπε ότι παραμένει σε καλό δρόμο για να παρέχει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις ανά χρόνο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης