Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία «ανάσα» από ιστορικά υψηλά ο χρυσός – Έκλεισε στο +1,3% και τα 1.890 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Μία «ανάσα» από ιστορικά υψηλά ο χρυσός – Έκλεισε στο +1,3% και τα 1.890 δολ. ανά ουγγιά
Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό ο χρυσός
Πολύ κοντά στο να «σπάσει» το ιστορικό υψηλό κλεισίματος των 1.891,90 δολαρίων –από τις 22 Αυγούστου 2011– βρέθηκε σήμερα 23/7 ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν «ασφαλές καταφύγιο» έναντι στην κρίση του κορωνοϊού και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως έχει μπει τέλος στην άνοδο που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες στο δολάριο ΗΠΑ.
Τα futures Αυγούστου 2020 για τον χρυσό ενισχύθηκαν σήμερα κατά 1,3% στα 1.890 δολάρια ανά ουγγιά.
Ενδο-συνεδριακά, η τιμή έφθασε ακόμη και στα 1.897,70 δολάρια.
Η επενδυτική ζήτηση για τα μέταλλα «θα αντισταθμίσει οποιαδήποτε αδυναμία στις αγορές κοσμημάτων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας και, περισσότερο στο σημείο, μιας παρατεταμένης περιόδου μηδενικών ή μηδενικών επιτοκίων», εκτιμά η ThinkMarkets.

Θέμα χρόνου ο χρυσός να φτάσει σε ιστορικά υψηλά

Θέμα χρόνου είναι πλέον ο χρυσός να φτάσει σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, καθώς πλέον πλήθος ανοδικών παραγόντων αναπτύσσονται στην αγορά.
Οι τιμές επωφελούνται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, τις χαμηλές πραγματικές αποδόσεις, τις εισροές σε κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και την αυξημένη κατανομή περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτό το πλάισιο και σύμφωνα με τη Citigroup, ο χρυσός αναμένεται να ανέβει σε υψηλά όλων των εποχών τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες και υπάρχει πιθανότητα 30% να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.
Ο χρυσός σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο 19% φέτος, η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγια.
Επίσης, η διευκολυντική νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα για τη στήριξη των οικονομιών υποστήριξαν επίσης τη ζήτηση.
Αυτή την στιγμή, τα συμβόλαια spot του χρυσού είναι στα 1.808,58 δολάρια, ενώ απέχουν περίπου 6% από το υψηλό όλων των εποχών των 1.921,17 που διαμορφώθηκε το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης