Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer/BionTech: Θετικά τα αποτελέσματα και της φάσης ΙΙ για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού

tags :
Pfizer/BionTech: Θετικά τα αποτελέσματα και της φάσης ΙΙ για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού
Αρχές Ιουλίου οι δύο φαρμακευτικές είχαν αναφέρει ότι οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ήταν θετικές καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τιςφαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNtech, οι οποίες ανακοίνωσαν πως τα ευρήματα και τις φάσης ΙΙ είναι θετικά.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις αρχές Ιουλίου οι δύο φαρμακευτικές είχαν αναφέρει ότι οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ήταν θετικές καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση.
Η Pfizer ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα υποψήφια εμβόλια της ανέπτυξε αντισώματα στον ιό, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για να αποκτήσει κανείς ανοσία.
Όπως ανακοίνωσε η Pfizer το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNtech, δεν έχει σημαντικές παρενέργειες, αν και οι δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο προκαλεί πυρετό σε κάποιους ασθενείς.
Σε κάθε περίπτωσηη Pfizer θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες μελέτες, που στοχεύουν να αποδείξουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο είναι τουλάχιστον 50% λιγότερο πιθανό να μολυνθούν.
Η BioNTech και η Pfizer αναφέρεται ότι αναμένεται να παρασκευάζουν περί τα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του τρέχοντος έτους και πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021, σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος των δόσεων που θα απαιτηθούν.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο αυτό είναι ένα από τα περίπου 100 που «τρέχουν» παγκοσμίως.
Παρά τα ενθαρρυντικά νέα, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για τη διάθεση του εμβολίου στον πληθυσμό καθώς η ανάπτυξη του και ο έλεγχος για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητας είναι μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης