Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Θέμα χρόνου ο χρυσός να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια και να βρεθεί σε ιστορικά υψηλά

tags :
Citigroup: Θέμα χρόνου ο χρυσός να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια και να βρεθεί σε ιστορικά υψηλά
Αυτή την στιγμή, τα συμβόλαια spot του χρυσού απέχουν περίπου 6% από το υψηλό όλων των εποχών των 1.921,17 που διαμορφώθηκε το 2011
Θέμα χρόνου είναι πλέον ο χρυσός να φτάσει σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, καθώς πλέον πλήθος ανοδικών παραγόντων αναπτύσσονται στην αγορά.
Οι τιμές επωφελούνται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική, τις χαμηλές πραγματικές αποδόσεις, τις εισροές σε κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και την αυξημένη κατανομή περιουσιακών στοιχείων.
Σε αυτό το πλάισιο και σύμφωνα με τη Citigroup, ο χρυσός αναμένεται να ανέβει σε υψηλά όλων των εποχών τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες και υπάρχει πιθανότητα 30% να ξεπεράσει τα 2.000 δολάρια τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.
Citigroup expects record gold prices to be breached over next 6-9 months
Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 19% φέτος, την υψηλότερη σχεδόν εννέα ετών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγια.
Επίσης, η διευκολυντική νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα για τη στήριξη των οικονομιών υποστήριξαν επίσης τη ζήτηση.
Αυτή την στιγμή, τα συμβόλαια spot του χρυσού είναι στα 1.808,58 δολάρια, ενώ απέχουν περίπου 6% από το υψηλό όλων των εποχών των 1.921,17 που διαμορφώθηκε το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης