Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Σε επιφυλακή Αίγυπτος και Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του Sarraj στη Σύρτη

Λιβύη: Σε επιφυλακή Αίγυπτος και Ρωσία για τη μετακίνηση στρατευμάτων του Sarraj στη Σύρτη
Και ο Haftar στέλνει μαχητές και όπλα για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή στη Σύρτη
Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση Merkel, Macron και Conte για κυρώσεις σε όσους συνεχίζουν να σπάνε το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη η αναγνωρισμένη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις της προς τη Σύρτη.
Μια πόλη-πύλη προς τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, τους οποίους η GNA στοχεύει να ανακτήσει από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Στρατάρχη Haftar που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.
Αυτόπτες μάρτυρες και στρατιωτικοί διοικητές της GNA ανέφεραν ότι μια πομπή περίπου 200 οχημάτων κινήθηκε ανατολικά από την Μισράτα πορευόμενη κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου προς την πόλη Ταουέργκα, που βρίσκεται περίπου στο ένα τρίτο του δρόμου προς την Σύρτη.
Υποστηριζόμενη από την Τουρκία, η GNA έχει ως στόχο την ανάκτηση της Σύρτης και την αεροπορική βάση που ελέγχει ο LNA στην Τζούφρα.
Η μετακίνηση Λιβυκών δυνάμεων προς τη Σύρτη όμως προκαλεί ανησυχία καθώς η Αίγυπτος , που στηρίζει τον LNA, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, απειλεί να στείλει στρατό στη Λιβύη αν η GNA και οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρήσουν να καταλάβουν τη Σύρτη.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ καταγγέλλουν ότι η Μόσχα στέλνει πολεμικά αεροσκάφη στην Τζούφρα μέσω της Συρίας προς στήριξη Ρώσων μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό του LNA. Και η Μόσχα και ο LNA αρνούνται την καταγγελία.
Ο LNA στέλνει μαχητές και όπλα για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή στη Σύρτη, που έχει ήδη καταστραφεί από παλαιότερες φάσεις του πολέμου και του χάους που επικρατεί στην βορειοαφρικανική χώρα μετά την εξέγερση του 2011 και την ανατροπή του καθεστώτος του Muammar Caddafi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης