Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Καλπάζει ο κορωνοϊός - Bolsonaro: Το lockdown σκοτώνει

Βραζιλία: Καλπάζει ο κορωνοϊός - Bolsonaro: Το lockdown σκοτώνει
«Xωρίς μισθούς και θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν», ανέφερε ο Bolsonaro
Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να «θερίζει» στην Βραζιλία, με 921 νέους θανάτους και 28.532 επιπλέον κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, ο ακροδεξιός πρόεδρος Jair Bolsonaro δήλωσε ότι τα μέτρα απαγόρευσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου «σκοτώνουν» και κάνουν την οικονομία να «ασφυκτιά».
Στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους θανάτους 978.772) και κρούσματα (2.074.860), ο Jair Bolsonaro  το Σάββατο 18/7 σχολιάζοντας τα μέτρα lockdown που έχουν επιβάλει ορισμένες πολιτείες και δήμοι της χώρας δήλωσε ότι «χωρίς μισθούς και θέσεις εργασίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν» και πως «το lockdown σκοτώνει».
Ο Jair Bolsonaro, ο οποίος γνωστοποίησε στις 7 Ιουλίου ότι διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19, συναντήθηκε το Σάββατο 18/7 με υποστηρικτές του στην περιοχή της επίσημης κατοικίας του, το Μέγαρο της Αλβοράντα, φορώντας μάσκα και τηρώντας μερικά μέτρα απόστασης από τους υποστηρικτές του.
Ο ίδιος ανέφερε ότι αισθάνεται καλά, παρά την ασθένειά του με κορωνοϊό, αποδίδοντας την καλή κατάσταση της υγείας του ξανά στη χρήση υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του COVID-19, παρόλο που επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο.
«Είμαι μια ζωντανή απόδειξη (ότι το φάρμακο έχει αποτέλεσμα)», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι εκτός από την υδροξυχλωροκίνη,λαμβάνει επίσης και ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης