Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Με δεύτερη πρόταση Michel οι διαβουλεύσεις το μεσημέρι – Αισιοδοξία για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων

ΕΕ – Σύνοδος Κορυφής: Με δεύτερη πρόταση Michel οι διαβουλεύσεις το μεσημέρι – Αισιοδοξία για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, αναμένεται να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέα, δεύτερη κατά σειρά, πρόταση
Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένο το ενδιαφέρον και σήμερα, Κυριακή 19/7, καθώς συνεχίζονται το μεσημέρι για τρίτη ημέρα οι συνομιλίες των 27 ηγετών, μετά το αδιέξοδο του τελευταίου διημέρου, για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, αναμένεται να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των επικεφαλής των κρατών-μελών της ΕΕ το μεσημέρι στις 13:00 ώρα Ελλάδας, νέα, δεύτερη κατά σειρά, πρόταση, με στόχο να  γεφυρωθούν οι διαφωνίες και οι αντιστάσεις των «φειδωλών» και κυρίως της Ολλανδίας, η οποία εμφανίζει τις περισσότερες αντιρρήσεις για το υπερταμείο.
Πάντως, για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 ηγετών σήμερα στις Βρυξέλλες, που γίνεται μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες και πέραν του διημέρου που ήταν προγραμματισμένη αρχικά να διαρκέσει η Σύνοδος, πηγές να εκφράζουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έκβαση των συζητήσεων συγκριτικά με την Παρασκευή 17/7, αν και όπως σημειώνουν ότι το κλίμα αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι 27 ηγέτες διέκοψαν τις συζητήσεις περίπου στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου 18/7, έπειτα από συζητήσεις δώδεκα ωρών.
Και χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, κατέθεσε νέα πρόταση με την οποία  υπήρξε μείωση στο ποσό των επιχορηγήσεων, από τα 500 δισ. ευρώ στα 450 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό των δανείων είναι 300 δισ. από 250 δισ. ευρώ, με το συνολικό ποσό του Ταμείου Ανάκαμψης να παραμένει ανέγγιχτο.
«Πρέπει να τηρήσουμε τα νούμερα» είχε δηλώσει ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος.
Όπως σημείωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, «ο Charles Michel εργάζεται προσεκτικά και δε θέλει να το αφήσει να του ξεφύγει τώρα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης