Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen, Bernanke (πρώην Fed): Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως χρειαστεί να υιοθετήσει την καμπύλη ελέγχου απόδοσης των ομολόγων

Yellen, Bernanke (πρώην Fed): Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως χρειαστεί να υιοθετήσει την καμπύλη ελέγχου απόδοσης των ομολόγων
Oι πρώην πρόεδροι της Fed, Yellen και Bernanke, προειδοποίησαν ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ μπορεί να αργήσει
Την εκτίμηση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως χρειαστεί να υιοθετήσει την καμπύλη ελέγχου απόδοσης των ομολόγων διατύπωσαν στις 17 Ιουλίου οι πρώην πρόεδροι της Fed, Janet Yellen και Βen Bernanke.
Eιδικότερα, οι πρώην πρόεδροι προειδοποίησαν ότι η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ μπορεί να αργήσει και, όταν έρθει, να είναι άνιση.
Η κεντρική τράπεζα, αν θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά, θα πρέπει να περιορίσει τις αποδόσεις των ομολόγων.
«Είναι πιθανό, αν και δεν είναι βέβαιο», ότι η Fed θα εφαρμόσει τον έλεγχο της καμπύλης απόδοσης, δήλωσαν στον ιστότοπο του Brookings Institution οι Janet Yellen και Βen Bernanke.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed εξέτασε τη δυνατότητα περιορισμού των αποδόσεων τόσο στα βραχυπρόθεσμα όσο και στα μακροπρόθεσμα ομόλογα, αν και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θεώρησαν ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν αποφασίσουν σχετικώς.
Επίσης, η Yellen είπε πως θα ήταν καταστροφή αν το Κογκρέσο αποφάσιζε να μη συνεχίσει το πρόγραμμα ασφάλισης των ανέργων και, γενικότερα, τις μεταβιβαστικές πληρωμές.
«Χρειαζόμαστε τις δαπάνες που μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνεργοι» είπε, προσθέτοντας πως η Fed πρέπει να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια για να βοηθήσει την οικονομία.
Τέλος, οι πρώην πρόεδροι της Fed ζήτησαν επίσης περισσότερη δράση από πλευράς δημοσιονομικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης