Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά της Wirecard - Σε συνεννόηση με ΕΚΤ και Bundesbank οι αποφάσεις της Bafin

Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά της Wirecard - Σε συνεννόηση με ΕΚΤ και Bundesbank οι αποφάσεις της Bafin
Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο της γερμανικής Wirecard
Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο της Wirecard στη Γερμανία, καθώς όπως προκύπτει ΕΚΤ και Bundesnank ήταν ενήμερες για τους χειρισμούς της Bafin, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας (Bafin), η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τον χειρισμό της υπόθεσης, δεν δρούσε μόνη της, αλλά σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.
«Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την Wirecard λαμβάνονταν σε συνεργασία με τους υπόλοιπους επόπτες, συμπεριλαμβανομένης της Bundesbank και της ΕΚΤ, δήλωσε ο επικεφαλής της Bafin Felix Hufeld, κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης με Γερμανούς βουλευτές», όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος.

Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά της Wirecard

Eν τω μεταξύ, αστυνομία και εισαγγελικοί λειτουργοί έκαναν σήμερα έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Wirecard στο Μόναχο και σε τέσσερα κτίρια στη Γερμανία και την Αυστρία καθώς διευρύνουν την έρευνά τους για την εταιρία πληρωμών που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.
Οι εισαγγελείς ερευνούν τώρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Alexander von Knoop και Susanne Steidl, εκτός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Marcus Braun και του διευθυντή Jan Marsalek, δήλωσε εκπρόσωπος των εισαγγελίας του Μονάχου.
Κανείς από τους τέσσερις δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο, ενώ η εισαγγελία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα γραφεία που ερευνήθηκαν.
Η Wirecard κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα αίτηση πτώχευσης, οφείλοντας στους πιστωτές της σχεδόν 4 δισεκ. δολάρια, αφού αποκάλυψε ‘τρύπα’ 1,9 δισεκ. ευρώ στους λογαριασμούς της, κάτι που η εταιρία ελεγκτών EY ανακοίνωσε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας περίπλοκης παγκόσμιας απάτης.
Ο Braun, που είναι Αυστριακός, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ.
Ο δικηγόρος του Μarsalek και οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να σχολιάσουν το πού βρίσκεται ή να πουν εάν γνωρίζουν σχετικά με αυτό.
Ο von Knoop και η Steidl συνέχισαν να εργάζονται για τη Wirecard, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από την εταιρία.
Ο διαχειριστής της Wirecard Μίκαελ Γιαφέ, ο οποίος άρχισε την αναζήτηση εν δυνάμει αγοραστών για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας προκειμένου να ανακτήσει κάποια από τα χρήματα που οφείλονται σε πιστωτές, δήλωσε αργά χθες ότι έχει γίνει αποδέκτης έντονου ενδιαφέροντος.
«Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών από όλο τον κόσμο έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, εκφράζοντας ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τις βασικές δραστηριότητες ή επιχειρησιακές μονάδες που είναι ανεξάρτητες από αυτήν», δήλωσε ο Γιαφέ.
Οι μετοχές της Wirecard, που την περασμένη εβδομάδα έχασαν σχεδόν όλη τους την αξία, κατέγραψαν νωρίς σήμερα άλμα σχεδόν 30%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης