Τελευταία Νέα
Διεθνή

Airbus: Περικόπτει 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Το 2025 σε προ-κρίσης επίπεδα οι αερομεταφορές

Airbus: Περικόπτει 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Το 2025 σε προ-κρίσης επίπεδα οι αερομεταφορές
Περικόπτει 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως η Airbus
Στον χορό των απολύσεων μπαίνει πλέον και η κολοσσιαία αεροδιαστημική Airbus, η οποία αποκάλυψε σήμερα 30/6 τα σχέδια για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ελέω άνευ πγοηγουμένου οικονομικής αβεβαιότητας από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στην Ευρώπη σκοπεύει να μειώσει, ειδικότερα, κατά 5.000 θέσεις το εργατικό δυναμικό στη Γαλλία, κατά 5.100 στη Γερμανία (+900 θέσεις που ήδη έχει ανακοινώσει), κατά 900 στην Ισπανία, κατά 1.700 στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 1.300 θέσεις σε άλλες χώρες.
Η δυσοίωνη πρόβλεψη της Airbus είναι ότι οι αερομεταφορές θα επιστρέψουν σε προ-κρίσης κορωνοϊού επίπεδα το 2025.

Σημαντική υποχώρηση στα κέρδη

Σημαντική υποχώρηση της τάξεως του 49% κατέγραψαν τα λειτουργικά κέρδη της Airbus, σε ετήσια βάση, καθώς ανήλθαν σε 281 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2020.
Πιέσεις δέχθηκαν και τα έσοδα του ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικής, που προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει «τη χειρότερη κρίση που έχει γνωρίσει ποτέ ο κλάδος»
Ειδικότερα, υποχώρησαν 15% στα 10,6 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η κορυφαία αεροναυπηγική ανακοίνωσε αρνητική ρευστότητα, ήτοι 8 δισ. ευρώ.
"Όλο το είδος του κόστους εξετάζεται", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Guillaume Faury.
Η Airbus δεν μπόρεσε να παραδώσει παρά ελάχιστα αεροσκάφη από τότε που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη στα μέσα Μαρτίου και ο κ. Faury δήλωσε ότι αναμένει παρόμοιες δυσκολίες στο δεύτερο τρίμηνο, προτού παρουσιαστεί μια σαφέστερη εικόνα, γύρω στον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης