Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού – Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Μετά τη Βραζιλία, έξαρση καταγράφεται σε Περού, Χιλή και Μεξικό
Στο κόκκινο παραμένει η Λατινική Αμερική, όπου ο κορωνοϊός εξακολουθεί να θερίζει ανεξέλεγκτα.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε ακόμη 552 θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 30.476 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία έφθασε τους 57.622 νεκρούς επί συνόλου 1.344.143 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.
Αλλά και στο Μεξικό, η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία, τη στιγμή μάλιστα που οι Αρχές υποστηρίζουν πως τα επίσημα στοιχεία δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 267 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.050 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 26.648 νεκρούς επί συνόλου 216.852 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Μεξικό βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Σημειώνεται πως στην πρώτη δεκάδα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως βρίσκονται το Περού (στην 6η θέση με 279.419 κρούσματα) και η Χιλή (στην 7η με 271.982 κρούσματα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης