Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με ζημιές 100 εκατ. ευρώ η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα μετά την κατάρρευση της Wirecard

tags :
Αντιμέτωπη με ζημιές 100 εκατ. ευρώ η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα μετά την κατάρρευση της Wirecard
Η θυγατρική της KfW, Ipex Bank, χορήγησε πιστωτική γραμμή 100 εκατ. ευρώ στην Wirecard πριν από δύο χρόνια
Η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα  KfW ενδέχεται να χάσει 100 εκατομμύρια ευρώ μετά και την έναρξη της διαδικασίας αφερεγγυότητας της εταιρείας πληρωμών Wirecard.
Η θυγατρική της KfW Ipex Bank χορήγησε πιστωτική γραμμή 100 εκατ. ευρώ στην Wirecard πριν από δύο χρόνια, όπως γράφει η εφημερίδα Boersen Zeitung.
Τα κεφάλαια αναλήφθηκαν πλήρως αλλά δεν υπήρξε αντιστάθμιση κινδύνου για πιθανές ζημιές από την Ipex, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της KfW το Σάββατο (27/6/2020).
«Η Ipex πέταξε 100 εκατομμύρια ευρώ στη φωτιά», δήλωσε στο Reuters  εκπρόσωπος της KfW.
Υπενθυμίζεται πως η Wirecard υπέβαλε αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας, μετά το λογιστικό σκάνδαλο που ξέσπασε και ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz να παραδεχθεί αστοχίες των ρυθμιστικών αρχών.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη προηγηθεί η σύλληψη του πρώην CEO της Wirecard, Markus Braun, στον απόηχο του σκανδάλου με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ από τους λογαριασμούς της εταιρείας.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς του Μονάχου, ο κ. Braun κατηγορείται για διόγκωση των εσόδων της Wirecard, προκειμένου αυτή να φαίνεται ισχυρότερη και περισσότερο ελκυστική προς τους επενδυτές και τους πελάτες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης