Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taleb: Οι αγορές στροβιλίζονται από την πανδημική κρίση, οι επενδυτές πρέπει να απέχουν

Taleb: Οι αγορές στροβιλίζονται από την πανδημική κρίση, οι επενδυτές πρέπει να απέχουν
Να απέχουν από τις αγορές συστήνει στους επενδυτές ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Μαύρος Κύκνος», Nassim Taleb
Οι αγορές στροβιλίζονται από την αυξημένη αβεβαιότητα που επισύρει η πανδημική κρίση του κορωνοϊού, υποστηρίζει ο Αμερικανολιβανέζος οικονομικός αναλυτής και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Μαύρος Κύκνος», Nassim Taleb, προσθέτοντας πως οι επενδυτές, την τρέχουσα περίοδο, θα πρέπει να απέχουν από τις αγορές.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC την Παρασκευή, ο δημοφιλής συγγραφέας μοιράστηκε την ιδέα ότι οι traders πρέπει να λαμβάνουν μέτρα αντιστάθμισης έναντι του λεγόμενου «κινδύνου της ουράς», ο οποίος σχετίζεται με ακραία γεγονότα που έχουν χαμηλή πιθανότητα να συμβούν σε μια κατανομή των αποτελεσμάτων.
Ο Taleb αφιέρωσε την καριέρα του στους λεγόμενους κινδύνους της ουράς, δηλαδή γεγονότα τα οποία συγκεντρώνουν μικρή πιθανότητα εμφάνισης, αλλά συμβαίνουν συχνότερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.
Ως εκ τούτου, συχνά τέτοιοι κίνδυνοι υποτιμώνται από την επενδυτική κοινότητα.
Ο Taleb είπε ότι το τρέχον τοπίο της αγοράς ενισχύει την αβεβαιότητα, ακόμη και αν το χρηματιστήριο έχει αυξηθεί - κατά παράδοξο τρόπο, αφού η πανδημία Covid-19 συνεχίζει ακάθεκτη, απειλώντας την ανάκαμψη.
«Τυπώνουμε χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο» δήλωσε ο Taleb, αναφερόμενος στις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αμβλύνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, πλημμυρίζοντας με τρισεκατομμύρια στην αγορά.
Η Fed μείωσε τα επιτόκια στο εύρος του 0% έως 0,25% τον Μάρτιο και μπορεί να μην έχει άλλο περιθώριο για να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα.
«Ακόμα και αν κορωνοϊός εξαλειφθεί, θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση.
Πολλές βιομηχανίες θα επηρεαστούν δυσμενώς από τη νέα πραγματικότητα».
Τα hedge funds που έχουν σχεδιαστεί για να επωφελούνται από «κινδύνους ουράς» έχουν επωφεληθεί στην εποχή του COVID-19.
Για παράδειγμα, ο δείκτης Cboe Eurekahedge Tail Risk έχει ανακάμψει 48,19% μέχρι στιγμής φέτος.
Από την άλλη, ο Dow Jones Industrial Average DJIA είναι στο +12% για το 2020 έως τώρα και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, για το αντίστοιχο διάστημα, στο +6,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης