Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο θα αυξάνονται και οι θάνατοι

Fauci (ΗΠΑ): Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο θα αυξάνονται και οι θάνατοι
Ο ιός μολύνει κυρίως νέους ανθρώπους τώρα, σημείωσε ο Δρ. Fauci, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στις αρχές της πανδημίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και να αυξάνεται το ποσοστό θνησιμότητας
Όσο τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται, στις Νότιες και Δυτικές περιοχές των ΗΠΑ, τόσο θα αυξάνονται και οι θάνατοι, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου Δρ. Anthony Fauci σε συνέντευξή του στο CNBC.
Οι θάνατοι που προκαλούνται από τον κορωνοϊό υστερούν σε σχέση με άλλα δεδομένα, όπως είναι οι νοσηλείες, οι οποίες είναι χαμηλότερες σε αριθμό σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς χρειάζονται αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες για να εκδηλωθεί πλήρως η ασθένεια σε ένα προσβληθέν από τον ιό άτομο.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν 39.972 νέα κρούσματα την Πέμπτη 25 Ιουνίου, καταγράφοντας ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Καθώς υπήρξε αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφηκε ωστόσο σταθερή μείωση στους νέους θανάτους, αλλά ο Δρ. Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι η τάση αυτή είναι πιθανό να μη διαρκέσει για πολύ.
"Υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες σε ορισμένες περιοχές και σύντομα θα δείτε περισσότερους θανάτους", δήλωσε ο Δρ. Fauci στη συνέντευξή του.
"Παρόλο που υπάρχει μείωση θανάτων στη χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν ξανά''.
Ο ιός μολύνει κυρίως νέους ανθρώπους τώρα, σημείωσε ο Δρ. Fauci, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στις αρχές της πανδημίας, όπου ο ιός πρόσβαλε περισσότερο ηλικιωμένους και πιο ευάλωτα άτομα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα μεταξύ των ασθενών και να αυξάνεται το ποσοστό θνησιμότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι υγιείς νέοι είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά και να πεθάνουν λόγω κορωνοϊού σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους.
Ωστόσο, όπως διευκρίνησε ο κ. Fauci, «Οι νέοι που έχουν μολυνθεί και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί… μπορεί να μολύνουν ακούσια άτομα που είναι ευαίσθητα οδηγώντας τα, σε μεγαλύτερες επιπλοκές.
Τότε θα αρχίσετε να βλέπετε μεγαλύτερες νοσηλείες και περισσότερους θανάτους. Μπορεί να χρειαστούν λίγες εβδομάδες, αλλά θα το δούμε αυτό και αυτό είναι που με προβληματίζει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης