Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ επειδή γίνονται…τεστ

Trump: Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ επειδή γίνονται…τεστ
Στους 120.402 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ
Στη θέση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ παρουσιάζονται αυξημένα, επειδή πραγματοποιούνται πολλά τεστ, εμμένει ο πρόεδρος Donald Trump.
«Τα κρούσματα αυξάνονται στις ΗΠΑ επειδή πραγματοποιούνται πολύ περισσότερα τεστ έναντι οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Με λιγότερα τεστ, θα είχαμε λιγότερα κρούσματα», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στους 120.402 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 425 θάνατοι.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια, με τις ΗΠΑ να είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε θανάτους και κρούσματα (σε απόλυτους αριθμούς).
Σημειώνεται ότι αν και καθημερινά, καταγράφονται περίπου 20.000 κρούσματα, όλες οι Πολιτείες έχουν άρει ή αίρουν τα περιοριστικά μέτρα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Νέα Υόρκη, η οποία από χθες Δευτέρα 22/6 επέτρεψε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα.
Την ίδια πάντως στιγμή, σε πολλές άλλες Πολιτείες – κυρίως στο Νότο και στα δυτικά – καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, με την Πολιτεία της Φλόριντα να ξεπερνά τα 100.000 κρούσματα και να καταγράφει μόλις το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 3.000 κρούσματα.
Παράλληλα, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι εξουσιοδότησε τις αμερικανικές αρχές να συλλαμβάνουν όποιον βανδαλίζει ή καταστρέφει ιστορικά αγάλματα.
Η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται, μπορεί να ανέλθει στα δέκα χρόνια.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες συγκλονίστηκαν το προηγούμενο διάστημα από διαδηλώσεις και ταραχές, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης