Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wirecard: Τα 1,9 δισ. ευρώ που λείπουν από τα ταμεία πιθανώς δεν υπήρξαν ποτέ - Νέα «βουτιά» -35% στη μετοχή

tags :
Wirecard: Τα 1,9 δισ. ευρώ που λείπουν από τα ταμεία πιθανώς δεν υπήρξαν ποτέ - Νέα «βουτιά» -35% στη μετοχή
Η γερμανική εταιρεία fintech δήλωσε ότι βρίσκεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» με τους δανειστές της
Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα Δευτέρα (22/6) η μετοχή της γερμανικής εταιρείας fintech, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα εξαφανισμένα 1,9 δισ. ευρώ από τα ταμεία της πιθανώς να μην υπήρξαν ποτέ.
Ειδικότερα, η Wirecard ανακοίνωσε ότι μετά από περαιτέρω ελέγχους «το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού ύψους 1,9 δισ. ευρώ να μην υπάρχει».
Μάλιστα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης που αφορούν τόσο το σύνολο του 2019 όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς και τις οικονομικές της προβλέψεις.
Παράλληλα, η Winecard δήλωσε ότι βρίσκεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» με τους δανειστές της, ενώ εξετάζει περικοπές κόστους και «αναδιαρθρώσεις σε επιχειρηματικές μονάδες και τομείς προϊόντων».
Όσον αφορά τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά.
Η μετοχή της Wirecard δέχεται σήμερα νέες πιέσεις έως και -35%, έχοντας υποχωρήσει κατά -75% συνολικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, στον απόηχο της διαπίστωσης για την «τύπα» 1,9 δισ. ευρώ στα ταμεία της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ελεγκτές της EY δε μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την μετρητών 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της Wirecard, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/4 του συνολικού της ισολογισμού.
Μία μερά μετά τη σχετική δημοσίευση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο μέχρι πρότινος CEO της Wirecard, Marcus Braun, παρατήθηκε, με τον James Freis να ορίζετια ως ο προρσωρινός αντικαταστάστης τους.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Wirecard συνεργάζεται με τον ελεγκτή για την αποσαφήνιση της κατάστασης», δήλωσε η εταιρεία μετά την παραίτηση του κ. Braun.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης