Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Trump αναστέλλει το πρόγραμμα «Dreamers» που παρεμποδίζει την απέλαση μεταναστών

ΗΠΑ: O Trump αναστέλλει το πρόγραμμα «Dreamers» που παρεμποδίζει την απέλαση μεταναστών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει εκ νέου σχέδια για τερματισμό της πολιτικής αυτής
Η κυβέρνηση του Donald Trump εμφανίζεται αποφασισμένη να τερματίσει κατά το επόμενο εξάμηνο το πρόγραμμα «Dreamers που προστατεύει τους μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ ως παιδιά μέσα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Η κυβέρνηση Trump θεωρεί τα προγράμματα αυτά παράνομα και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - το οποίο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε ενάντια στο σχέδιο της Ουάσινγκτον να το τερματίσει - δεν διαφωνεί, δήλωσε στο NBC ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Chad Wolf.
«Σε κανένα σημείο αυτής της απόφασης οι δικαστές δεν είπαν ότι το πρόγραμμα είναι νόμιμο. Απλώς διαφώνησαν με το σκεπτικό και τις διαδικασίες που χρησιμοποιήσαμε», είπε ο Wolf.
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ήγειρε εμπόδια στην προσπάθεια του Trump να τερματίσει την πολιτική της Αναβαλλόμενης Δράσης για Αφίξεις Παιδιών (DACA) που είχε θεσπίσει ο προκάτοχός του Barack Obama, η οποία προστατεύει περίπου 649.000 μετανάστες από την απέλαση.
Η απόφαση επικύρωσε τις αποφάσεις του κατώτερου δικαστηρίου που διαπίστωσαν ότι η κίνηση του Trump για την κατάργηση του προγράμματος το 2017 ήταν παράνομη, αλλά δεν εμποδίζει τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθήσει ξανά να τερματίσει το πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει εκ νέου σχέδια για τερματισμό της πολιτικής αυτής, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης